Sacoșa cu prospături #240

Se simte tensiunea peste tot chiar și pe tarabele de indie. Vremuri dificile. Cumva e și normal. Artistul e prima antenă care recepționează frământările societății. Așa că, vreau nu vreau marfa de sacoșă e în ton cu vremurile. Am luat și ceva mai chill pentru echilibru. Dar au fost și timpuri mai bune și despre ele vezi în sacoșele trecute.Breathelast feat Bite Your Tongue! S.O.S || Mamă ce bine dă vocea lui Clor pe electro! Încă o colaborare între rechinii de metal Breathelast. și Lóránt Sirgher & Bite Your Tongue!. La câte sunt deja cred că merge de un album și, mai ales, de un concert live! Dark&dramatic electro cu ceva fierăstraie și solo chitară. Deși ei zic că e compusă mai demult pare că e despre fix momentul în care ne aflăm cu umanitatea: dezarmare totală sau mass extinction. Un SOS țipat de Clor să se audă 🤘!!The Different ClassTRANSPIRAT || Cu un început ca din Twin Peaks vine al doilea single de pe albumul ce va urma de la timișorenii The Different Class. Este varianta în limba română a piesei Skins care dă titlul albumului ce urmează să fie lansat chiar azi, de 24 Martie.

Btw pe 31 martie îi avem la București la Seria Deconectat din Uzina Coffee. De data asta au ales să combine indie/pop/electro cu sonorități de grunge. Ceva ce poate am mai auzit pe la piesele mai rockish de la Depeche Mode. Totul e lasciv, obscur, vag, piesă de “transpirat” pe ea 😉. Videoclip filmat tocmai la Vilnius. Wow!Orkid In The Light We Are Safe || Punct final al călătoriei Orkid spre acel loc unde suntem în siguranță? Nu o să știm până nu ascultăm tot albumul și, mai ales, până nu descifrăm și restul simbolurilor la concertul de lansare din 26 martie din Control. Sacoșa cu prospături a fost reporterul de serviciu pe acest drum. Declar piesa asta cumva reprezentativă pentru tot zbuciumul interior care reiese din acest materialul discografic. Nu degeaba este și piesa care dă numele albumului. Războiul dintre norul negru și lumină e super fain pus în valoare în videoclip. Cine ar fi crezut că orcile melodramatice pot fi optimiste 😊.NO:IDPRAY || New entry la sacoșă. Check this out! Este un proiect cu misiune după cum declară chiar ei. Vor da câte o piesă în fiecare zi de 14 ale fiecărei luni din 2022. Deja au 3 scoase, iar aici este cea din luna martie. Aș zice că-i un proiect izvorât peste Prut, dar n-am destule date. Un alt/metal cu mult fuzz prin el și versuri de gândit. Recomand să dați ascultare întregului proiect de până acum ca să prindeți ideea. O să vă prindă!Contraband XBionically reconstructed || Cred că este al treilea single pe care ni-l dau nemțenii de pe viitorul lor album Transference la care lucrează de dinainte de pandemie. Cred că și-au schimbat și componența de atunci. Stilul este o continuare organică a ceea ce începuseră pe albumul precedent, un prog mai rotund să placă la toată lumea. Are și un pasaj solo chitară de aproape 1 minut. Poate totuși e cam lungă piesa.
romaN Dă-te, Bro (Motorcycle Riders Anthem) feat. DJ Undoo / prod. Baka! || Hai c-a venit căldura și vă scoateți motoarele pe șosele. Ocazie cu care romaN vă urează asfalt uscat pe rapul lui plecat din Ciocana, acum infuzat cu synths&scratch de la DJ Undoo. Mai că m-aș sui și io pe motor pe piesa asta. Bine, bro 🔥🔥🔥!


Cumicu Loialitate înainte de tot! Atenție, conținut de rap explicit… de bun! Ca să prinzi toate aspectele descrise-n flou trebuie să cam cunoști rapul local pe ultimii 15-20 de ani. Dar chiar și așa din afară tot te prinzi unde bate Cumicu 😜. Oricum mesajul îl poți înțelege chiar de la început. O zice destul de clar. Iar la acel Nu-i voie mi s-a făcut pielea valuri de furii adunate-n timp. Big up, bro ☝️!ASTRONOTS Planeta asta e așa frumoasă || Pe final o las mai chill, mai optimist. Asta cred că este o declarație de dragoste. Calmă, simplă, dar cu explozie la un moment dat. Dacă urmărim clipul pare că este destinat către o Ea, dar dacă doar o asculți atunci poți umple tu imaginile cu ce lucruri frumoase vrei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s