Sacoșa cu prospături #241

O sacoșă plină de pilde, despre trăit asumat, despre a fi prezent în aici și acum. Și despre surpriza care ne însoțește la fiecare pas, doar să fim destupați la minte. Open your minds & dă cu share că e război și lumea nu mai vrea. Și cine vrea mai mult să intre aici.Eyedrops Altfel de vremuri ||

Altfel de vremuri
Vin în curând
și tot ce putem fi
putem fi oricând…

Deși vremurile s-au schimbat, componența trupei s-a schimbat, avem totuși înaintea urechilor o piesă Eyedrops pur-sânge. Da, există inserturi inovative care arată evoluție și schimbare. Cum e chitara care urmărește isoelectrica unei bătăi de inimă de-a lungul piesei sau cum e pasajul de chitară dinspre final cu iz de post-rock. Ce mă bucură tare este că filonul e viu și plin de souldrops ♥️.The Wax Road Homeless soul || Băi, au moldovenii ăștia un stil de mă zăpăcesc 😊. Parcă simt sonorități de anii ’90 în apucăturile lor alternative rock, dar pun ceva de la ei și iese ceva mișto și cool și care poate fi ascultat în 2022. Ăsta-i feelingul meu. Un neastâmpăr stilistic care, de data asta, trece și granița versurilor spre un neastâmpăr al sufletului.Andrew MaricaThe Meaning || Spart în bucăți și pus la loc de piesa asta ♥️! Avem cu toții oportunități în viață să-i prindem Sensul. De obicei ratăm. Dar când vei simí peste tine smetia aia din fundul grădinii nemuritoare o să-ți prindă bine versurile astea:

(Times like these end) It’s times like these that feel so low
It’s times like these that make us grow

Are o curgere în versuri melodia de m-a dus spre R.E.M. Poate și datorită complexității și varietății modurilor de exprimare sonore, în special vocale. Și când te gândești că e vorba de un one-man project devine și mai impresionant. Dar și frustrant pentru că probabil nu ne vom putea bucura prea curând de un live. Sau, cine știe ce ne ascunde Sensul…

P.S. Cum se poate o piesă atât de bună să aibe așa puține views!?The Mono JacksAici Acum || Cum să-l răstălmăcești pe Carpe Diem în 5 minute de alternative rock cu scuturare nervoasă spre grunge întins pe pat liniștit care bate spre nemuritorul vals? Sky is the limit în mesajul artistic, iar TMNJ pare că a deprins skilluri acrobatice și se apucă de desenat un nou album cu care vrea să ne marcheze, iar, existențele. Bring it on, you crazy dreamers 🤘!Keri, romaN Confesiune || Nu e un titlu pus la mișto. Am apucat să stau de vorbă cu romaN pe Spațiul muzicii indie – Underdog Station și acum regăsesc în versuri confesiunea lui. A pus acolo din trăirile lui de zi cu zi. Luați și înțelegeți nick-ul lui de raper, romaNecredinciosu. Iar instrumentalul făcut de Keri e pur și simplu genial. Piesa e extrasă de pe “The Beat Bandit Vol. 2“.OLINIUTZA MAMA URBANA || New entry la sacoșă, OLINIUTZA. Cam târziu. Oh, mamă!!! Pe lângă catchinessu’ de la refren care poate propulsa piesa în multe urechi Oli vine și cu un mesaj desprins fix din fața blocurilor noastre acolo unde natura se chinuie să existe sub betoane. Mai nasol e că ne întindem betoanele și otrăvurile peste tot. Pilda e să ne întoarcem urechea spre Mama Natură. Are un iz de doină sau blestem, dar bine pus pe rap piesa asta. Big up 👍👍👍!Spasmo Dilo x Yazee Jay x FreqkidCouching || Ce dileală de piesă! Da’ nu-i chiar așa 😉. Peste producția beton din dark rap, trap, dub cu synthuri și sampling se vine cu un mesaj livrat bilingv. Dezvoltare personală via dileală cu trupa, cu cei care te susțin. Un fel de a te bucura de ce ai, de prezent fără a te lua prea tare-n serios. Bun așa Amala Label. Ține-te 🤘!
RaBBIT “Melcii, Șerpii” || O altă trupă new entry. De data asta și cu un cross-genre cum n-am mai avut. Trap-metal să fie? Dacă te iei după sound dai de un nu-metal/metalcore și unul chiar cool și bine instrumentat mai ales pe chitară. Dacă te iei după versuri dai în trap și lejeritatea lui de a amesteca lucruri fără sens și imagini din zone total diferite. Și la vocals avem un duet pare tot din filmul trap-metal. Și uite așa pătrunde metalu-n generația tânără și io mai găsesc chestii cool de ascultat unde nu mă așteptam. Cu final neașteptat 😜.

One thought on “Sacoșa cu prospături #241

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s