Niște golani

O golănie de concert la Dl Goe. Eu n-am mai văzut așa ceva și asemenea tupeu la o trupă. După o promovare în care ni se promiteau tot felul de invitați speciali ca VanDamme, Prince, Bowie, Batman am zis că o să fie ceva special. La fel, cred, și cei vreo 300 de spectatori veniți la final de martie în Control. Vedeți mai departe ce ne-a așteptat de fapt.În primul rând au început pe la ș-un sfert deși programul zicea fix 8. Păi cine mai face d-astea 😜?!

Apoi scena din Control era ticsită de instrumente și microfoane. Numai eu am numărat vreo 13. Asta pentru că pe scenă urmau să urce 9 oameni!! Bucuria oricărui sunetist. Golăneală.

S-a făcut ora. Pe un intro cu vocea lui Cristi Iacob, gravă, dar caldă totodată, au intrat pe rând membrii trupei. Printre ei Andrei Doboș cu mâna stângă bandajată de la o fractură proaspăt achiziționată. A adus un prieten cu el să-l ajute la chităreală, pe Mircea Steriu de la Alex And The Fat Penguins. Ca improvizația să fie ca lumea a apărut un bass nou aka Laur Drăgan pe care-l văd pentru prima oară pe scenă. Păi ce facem aici?Au început cu două piese mai rar cântate Linia ta de bronz un post-surf-rockish și Fericit, compusă-n pandemie și devenită între timp coloana sonoră a filmului Străjerii Deltei. Fain, frumos. Apoi pe La coadă la Mega Image trupa a pierdut Controlu. Sau l-a câștigat 😉. Dezmățul se vedea, se simțea în aer depravarea. Au încercat să domolească treaba cu Ploile de mai, dar… vedeți și voi.
Trebuiau să se oprească aici, dar ei nu. Au insistat. Se fac 5 ani de când știu Dl Goe de la un Sofar în București. Acolo am auzit pentru prima oară Parol și Bilete așa că la reauzire m-a luat puțin nostalgia. Un vis împlinit pentru ei, un Vis împlinit pentru sală așa că se pornește balansul. Plin de fete, vă jur. Aviz golanilor. Au simțit momentu’ așa că au dat o DaDirliDarlaDa – btw știați că Dl Goe figurează în Wikipedia pe pagina acestei piese? – În atmosfera asta încinsă de dans și voie bună a venit timpul pentru prima ieșire live a Ioanei, una din piesele noi ale trupei și cu o mare și accelerată priză la public. Cine-i fata și ce-or avut cu ea?

Derbedeul de Dani Ionescu a început emoționat să ne zică apoi ceva de invitați, ăia anunțați pe socials din care n-am văzut unu’, dar… de fapt el pregătea lovitura de grație. Din culisele Controlului a apărut o blondă trasă-n costum de piele.

Pe piesa Golan, s-a dat golăneala maximă aka un featuring cu invitata LOREDANA! Cine -ar fi crezut c-o vom vedea vreodată pe scena aia?! În mod normal nu e pe radarul meu nici pe blog și nici prin playlisturi, dar Lore mi-a dovedit că-i meseriașă. Într-o sală încinsă a intrat perfect în rol la duet vocal cu Dani, ba a mai și preluat controlul și cred că n-a prea făcut ce-au repetat ei la scenă. A dus piesa mult, cu repetări, de-a stors publicul. Apoi a dispărut cum a venit. Bravos, măi, golanilor! Mai bun ca VanDamme sau Batman.

Apoi au zis să ne domolească cu un pic de răcoare de 23 Decembrie, dar nu prea mult că a venit Hăulita de la Gorj, această doină blues/rockizată cu accente psihedelice unde pare că se improvizează la greu. A băgat și Horia Suciu la voce un efect de ziceai că-i didgeridoo. Și fetele pe backing au făcut magie. Bine prelucrată piesa asta.Dezmăț maxim în public, vânzoleală pe scenă, păi ce organizare-i asta? Ah, da. Urma o piesă specială. De 5 ani își doresc s-o cânte în Control și s-a nimerit să fie chiar într-o joi. Despre ce piesă credeți că e vorba? Aia cu actorul prăjit, normal! Liber și Frumos. Pe piesa asta mi s-a părut cea mai mare energie transmisă din public spre scenă.Iar dacă apărea și Cătălin Crișan cu NOSFE pe Dacă pleci era chiar prea de tot, așa mai au de re-editat experiența. Atât au putut să facă tura asta. Stai că mai e din golăneală. Ultima piesă, aia de bis sanchi, s-au gândit ei să fie o primă piesă de pe un album la care cică lucrează pe șest, ca bagabonții. Într-o dimineață se cheamă și a avut parte de reacție instant cu cântare la public. O validare mai ceva ca asta n-ai cum obține. E beton piesa și mă bucur că mai au ceva de cântat obraznicii ăștia.

Mișto că le-a tras-o publicul la final să se-nvețe minte. I-au mai chemat la bis de bis. Nu cu o piesă, ci cu două alese chiar de public, Cățea și din nou Liber și frumos.

Io v-am zis, sper că v-am convins, că ăștia nu-s cu cei 7 ani de acasă. “Decât” 5 deocamdată. Să mai veniți să-i vedeți când v-o chema ei 😜.

One thought on “Niște golani

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s