Să fie bine ca să nu fie rău // Alexu and The Voices Inside

Tot aud vești dinspre Alexu și vocile lui aka Alexu and The Voices Inside, dar, deși au trecut chiar și prin București de curând, n-am apucat să-i văd și nici la un big hug cum facem de obicei la revederi. Am zis că măcar în scris s-o fac.Io: Yes, man! Hey, salut! Ține-le, ține-le! E cel puțin corect și este important să fie cam bine! Am citat din stickerele/vorbe, din care încă mai am, ca intro la discuția noastră. Wazzzup, man???
Alexu: Te salut, Răzvan! Long time no see! Trebuie făcut ceva în privința asta… 🤗

Io: De la The Struggle of Living Pure at Heart, album lansat cu tupeu în pline restricții pandemice în vara lui 2020, s-au întâmplat chestii, v-a mai văzut lumea, dar piese noi nu prea spre deloc. A fost vreun motiv anume sau just cookin smthg?

Alexu: Oh, ce vremuri… Pandemia a fost un prilej bun să recalculez puțin situația, am pornit formația și am concertat împreună cu piesele într-o formă redefinită. Ne-am oferit timp să cântăm și să o facem bine iar în ultimele luni ne-am apucat de transpus toate ideile din telefon în piese adevărate.

Io: Readu-mi aminte te rog care e formula în care sunteți acum

Alexu: Pornim de la cel mai tânăr membru al formației: Vlad Nica (tobe), împreună cu Anca Cornelia Diaconu (pian), Cătălin Ciolan (chitară bass), Bogdan Ioniță (chitară electrică) și subsemnatul la voce și chitară acustică.

Io: M-am activat când am văzut anunțul că vine o piesă nouă de la voi. Una altfel, să-i zicem, și te las pe tine să spui mai multe 😊.

Alexu: Oh, da! Se numește “𝐷𝑒 𝑐𝑒 𝑠𝑎̆ 𝑓𝑖𝑒 𝑟𝑎̆𝑢 𝑎𝑧𝑖?” și este primul nostru cântec în limba română, o piesă despre relația noastră defectuoasă cu social media: cum trăim viața mai mereu cu ochii în ecran și despre cum ne ascundem toate grijile într-un scroll infinit. Sumarizează cumva ultima perioadă în care parcă am uitat cum să trăim cu adevărat și pune accent pe partea plină a paharului în situațiile pe care le întâlnim zi de zi. A fost greu pentru noi toți, dar uite că optimismul incurabil a rămas de neatins. Haha!Io: Planuri pe termen scurt? Concerte, nunți, botezuri 😜 ?

Alexu: Abia așteptăm să lansăm prima noastră piesă în română, urmează câteva show-uri la radio iar apoi concerte în următoarele săptămâni la Oradea, Timișoara, Brașov, Deva, Galați, Iași, și sperăm să revenim curând în București și Cluj. Pentru nunți și botezuri, mai e muuult de tras, încă nu suntem atât de populari…  😆

Io: Dar pe termen mai lung? După două EP-uri și un album ce mai urmează? Oare și un turneu prin țară? Întreb că poate sunt amatori să vă invite.

Alexu: Avem în plan să lansăm un EP exclusiv în limba română în toamnă, disc pe care cu siguranță vom încerca să-l promovăm în cât mai multe orașe. Rămâneți pe aproape, urmează multă muzică nouă! 🙏

Io: De abia aștept să ascult piesa nouă să văd cum evoluează vocile interioare. Hai pa și ne vedem pe unde ne vedem!

Alexu: Să fie bine 🤘!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s