Alt/nivelNa c-am văzut și cabaret în Control 😜. Erau ceva nume care ar fi putut s-o facă, dar eu aș fi pariat pe el. Cine este el? Vă citez din propria-i descriere “reprezentantul pe Pământ al esteticii superioare și al Proporției de Aur, Prințul comediei romantice, visul erotic al inteligenței, expresia rafinamentului comportamental și vestimentar, celălalt nume pentru noblețea stilistică, omul pentru care Dolce s-a certat cu Gabbana și i-a dat în cap cu o poșetă Gucci.” Traduc, este Domnul Victor noua latură a personalității exuberante a lui Mihai Victor Iliescu pe care-l știți din proiecte ca Zmei 3, Aida și Noi sau cel solo denumit ILIESCU.De cum intrai în sala mare din Control remarcai două lucruri. Butaforia scenei și frigul din sală. Ambele au contribuit la reușita serii. Prima a subliniat contextul și a creat ambianța proiectului, iar cea de-a doua a îndemnat spre dans fetele venite mai elegant decât e obișnuința în clubul de pe Mille. Pantofii cu toc și spatele gol au fost din abundență. Câte dintre ele or fi stat în pat a doua zi cu temperatură n-o să știm niciodată.Pe scena cu iz de Moulin Rouge a urcat Domnul Victor și trupa care însemnă: Ati de Chile – percuție, 𝗔𝗻𝗱𝗿𝗲𝗶 𝗣𝗲𝘁𝗿𝗮𝗰𝗵𝗲 – keyboards – este cel mai tânăr superstar de classic-jazz fusion, 𝗠𝗶𝗸𝗲 𝗔𝗹𝗲𝘅 – bass. Asta pe lângă multe invitate. Pentru că da, Domnul Victor este deschis, dezinhibat, strălucitor, adeptul echității și proporțiilor corecte și d-aia a compensat prin invitate doar 😊. Citiți mai departe să aflați care au fost.

Setlistul a fost compus din piese pe care Domnul Victor le-a adunat din diversele lui proiecte și care să se muleze pe trupul de felină dâmbovițeană al noii lui înfățișări, dar și piese în primă audiție pentru mine care conturează direcția spre care se îndreaptă. Conceptul nu e doar despre muzică, de aici și savuroasele momente pamflet dintre piese. Apare și dansul acolo fie pe scenă sau în public, de data asta susținut de ucraineanca Vika Medvedeva.Prima piesă a serii a fost Business Time. E o cheie în piesa asta care se leagă de publicul din sală care de data asta a fost altul decât cel de Control. Am auzit voci la prima vizită acolo. Asta pentru mine este o confirmare a concluziei că Domnul Victor își dorește un concept care să iasă din granițele zonei alternative, limitate la câteva cluburi și posturi de radio. Așa că pregătiți-vă să dați de el pe KissFM & co sau pe scenele mari alături de Delia sau Inna 😜. A, și la petrecerile marilor corporații. Cu toate astea mai aștept descălecări și prin cluburile și festivalurile …. celelalte.Vânătă, un funk disco despre aventurile unui bărbat de vârsta mea și a lui printre meandrele social media. Foarte cool și dancy. Uite-o:Hitul Bio, Te-aș linge ca pe-o înghețată, să te dau mai tare ca pe o muzică, astea-s hal de versuri printre care se strecoară o piesă sensibilă, ceva din care Holograf ar scoate doar o piesă de nuntă, dar lui îi iese un moment de introspecție relațională. Pentru cine s-a prins.The Devil e o piesă dark cabaret căruia i-am ratat semnificația pendulând între atenția spre dansul ucrainencei și drumurile prin mulțime studiind demograficul, tocurile și salopetele. Work in progress.

De București a fost ultima piesă a serii și a legat cumva conceptul glam pop cabaret cu iz de pamflet mitic-mioritic. Mi-a plăcut cel mai mult dintre cele noi. Dar deocamdată n-o pot reasculta decât în concertele lor.

Pe lângă astea au fost bineînțeles și Mămica cu X3, Hitul Verii la bis și Munteanu cu însuși Munteanu ușor emoționat în fața scenei.O altă parte a conceptului este inserarea momentului muzicii de șold cum îi zic eu și care a fost prezentă prin Dilibau cu scriitoarea Cristinei Belodan la prima apariție la voce pe o partitură oltenească adică un hardcore folcloric 😊, plus varianta lor a lui Rică din Obor alături de invitata Corina Sîrghi.

De remarcat reinterpretarea surpriză și surprinzătoare a piesei Ornellei Vanoni L’Apunamento cu Irina Moroșanu ca invitată la voce și care l-a scos pe Domnul Victor din încurcăturile limbii italiene. A fost chiar un moment aparte cu multe cupluri apropiindu-se romantic. N-o mai ascultasem demult și uitasem cât de mult îmi place. Inclusiv versiunea lor.Domnul Victor ne-a propus, ne-a arătat cu umor fin și ironie cam ce se poate face atunci când ieși din tipare. Dacă suntem în stare să apreciem atunci mai avem o șansă. Și el odată cu noi. Hai că poate v-am făcut curioși 😉.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s