Esențe tari în spații miciDe prin august am dat peste o trupă nou înființată de un… alt/fel de metal. Spun un fel pentru că nu-l pot defini ca la carte. Nimic nu mai e pur în zilele nostre și e bine așa că ne-am plictisi de aceleași sonorități. Și la Something Stellar, că despre ei vă zic, avem un mix cu mai multe influențe gravitând în jurul filonului principal metalifer. Se găsește alt/metal, un pic de grunge, stoner, heavy metal sau chiar speed. Am apucat să-i văd în Expirat la Munteanu Fest – vezi aici -.

Prima părere era deci formată. Dar a venit provocarea lansată de Trei Bețivi Bar, pubul de pe Vasile Lascăr. Băi, big up pentru locul ăsta👍👍👍! Se încăpățânează să ne arate că se pot face evenimente live chiar și în spații mici. Dimensiunea nu contează dacă știi cum să folosești spațiul și ai atitudinea potrivită 😜.

Da, și-au oferit spațiul spre găzduire în multe ocazii: blues, jazz, folk, alternative, garage, dar eu n-am prins niciodată un concert de metale acolo. Venise timpul.

E o experiență să stai cu distoarsele în ureche așa de aproape, să simți că sare transpirația de pe ei până pe tine, să te ferești când cade stativul microfonului în valurile piesei. Cam la asta să vă așteptați.Trupa e nouă, dar are membrii cu experiență. Nu, nu este o re-editare a proiectului JINXY VON D’ERS, unde au mai cântat trei dintre cei patru. Alt stil, poveste nouă. Cătălin Boltașu (Jinxy, Blue Nipple Boy) – chitară electrică și butoane, Nestor Petrus (Jinxy) – drums și transpirație, Ciprian Almășan (Jinxy, Sarmalele Reci) – mândru la bass și Vladimir Gheorghiu la voce – da, v-ați lovit de el adesea în fața scenei la concerte, dar acum este el acolo 😊. Din băiatul blând și zâmbitor ca fotograf se transformă în fiara care-ți urlă-n microfon … Oooooo, You wild arrow/ Ooooo, Embrace no sorrow...Au cântat vreo 10 piese, din care doar una – Wild Arrow – știu să fie released deja, semn că bagă la sală și că mai urmează. N-aș zice că vin cu ceva nemaiazuit, care să zdruncine establishmentul. Cei vreo-20-30 de oameni din Trei Bețivi Bar, veniți practic la primul concert solo al lor – până acum au cântat doar în deschidere sau festivaluri – pare că au fost captivați de sound. N-a fost ca-n Expirat unde efectele și calitatea sunetului au fost mai bune, dar s-au descurcat bine pentru așa sonorități într-o casă veche de 100 de ani. Rămâne ca publicul să decidă cât de mult va fi mișcat de ce fac cei patru metaliști astrali 😉.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s