Sacoșa cu prospături #257

Grea perioadă pentru ursuleții de pluș și motani. Pentru muzică se pare că nu. Mai de mărțișor, mai de 8 martie, de valentini sau dragobeți, dar s-au adunat niște piese surprinzătoare de pe fiecare tarabă în parte. Totul este bineeee 😜!We Singing ColorsSound of leaving || Cu noul single de la culorile cântăcioase devine și mai clară polivalența de sensuri și ipostaze pe care le propune noul lor album denumit HOPIUM și care va fi lansat pe 28 martie în Expirat. La început am crezut că-i vorba despre încheierea unei povești în doi, dar pe măsură ce intram în piesă apăreau semnele că mă înșelam și că subiectul era mult mai serios, tragic și, din păcate, cât se poate de real și printre noi. Am trăit în ultimii ani mult mai acut problema migrației din cauze de război. Și cum artiștii-s prima coardă care vibrează la realitate uite ce scot. Mi se pare una dintre cele mai bune piese de pe album ( deși tot De Noi mi-e mai aproape de inimă. Uite aici ce am scris la concertul de lansare a piesei). Se anunță și o lansare plină de culori în Expirat așa că e de neratat 🤘.Ana Coman x Jean GavrilNu ți-am spus tot || Știam io că n-a zis Ana tot 😜. Sau, mă rog, tot ce putea zice înainte de lansarea noului ei album – PRETEXT – din 8 martie din Expirat. Care e sold out btw. Ce coincidență faină! Acum 3 ani, tot pe 8 martie, lansa în același club primul ei album Missed calls. Vin și zic că e cea mai cool și earwormish piesă a ei de mult timp. Iar se leagă bine vocea ei cu una masculină, de data asta cu Jean Gavril. Surpriza e însă în mood-ul piesei. Parcă nu-ți mai tai venele ușor, pe lung. Se vede o rază de speranță. Ai simțit ♥️?Cătălina Cara X JURJAK Ghost Flower || Cătălina a fost o surpinzătoare apariție și reinventare de anul trecut, cam pe vremea asta, când își lansa primul album din noua etapă a drumului ei. Deci pe 2023 nu mai poți spune “”uau! ce surpriză!” E deja o confirmare că are cu ce. Surprinzătoare este însă prima ei colaborare și ce bine a ales vocea lui Jurjak. Caramel sărat cu ciocolată neagră. A simțit valoarea piesei și i-a dat și clip. Pachet complet. Da, e un demers făcut să prindă un spectru larg de public și air time pe radio main stream, dar până o ajunge main artist pe vreo scenă de festival mai pot să-mi dau și eu cu părerea 😉. Și prima oară am cunoscut-o la un festival surpriză, Analogue de Mioveni, un loc aparte, dar asta-i altă poveste .Dimitri’s BatsLove runs out || Nu știu alțíi cum sunt și ce simt, dar mie mi se pare cea mai sensibilă piesă a liliecilor. Pe alte meleaguri s-ar sui în topuri mai ales în perioada asta a anului. Dar poate că nu e atât de cheesy și plușată cât să aprindă inimioarele. Are un optimism asumat, ar fi ceva de pus lângă gândurile alea nesigure care vin la pachet cu vulnerabilitatea unei poveși pe cât de reale pe atât de neașteptate. De care nu te lovești prea des…

Now won’t you tell me
What’s going on in your head
Is it about me?
I am no longer scared


Au lansare pe 10 martie în Control și apoi o iau la pas printr-un turneu loco și pe afară. Cine știe!? La cum a reacționat Polonia poate se aprinde și restul Europei. God speed, you bats 🤘!!
Autechs Alone || Am dat peste proiectul ăsta și mi-a atras atenția de la primele piese. A apărut anul ăsta, sunt deja vreo 4-5 piese lansate și o promisune de album prin vară. Paul Seling și Radu Iaszberenyi sunt inculpații. N-aș zice că-i tocmai o abordare sonoră nouă, dar totuși îmi sună fresh și cu destul experimental peste electrorock-ul de la bază. Și o secție vocală chiar bună. Mie mi-a plăcut și chiar aș fi curios de părerile voastre. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s