Alternative Culture propune un sezon interesant

Hai să vă dau și un comunicat de presă al unui proiect ce se lansează curând, o serie de evenimente muzicale prin București și prin țară, cu un concept mixt de trupe care vin la noi și trupe locale la început de carieră. Asta m-a trigerat pe mine 😉.


Alternative Culture își menține interesul de a propune publicului din România muzicieni și producători din zonele alternative și electronica, artiști apreciați internațional. Primul sezon de concerte din acest an se va desfășura în perioada mai – iunie 2023 în București, Cluj și Brașov și va aduce pentru prima data în România artiști din Franța, Olanda, Marea Britanie sau Islanda, promovând abordări muzicale variate, călătorind printre acorduri indie și sunete melodioase, sintetizatoare sau vibrații electronice, dar și ritmuri dinamice de chitară.

Pentru toate concertele din program Alternative Culture va propune artiști locali în deschiderea evenimentelor cu intenția de a promova scena muzicală alternativă și a crea conexiuni între artiștii internaționali, artiștii locali, dar și publicul local.„Primul sezon de concerte marca Alternative Culture propune publicului local turneele trupelor Black Lilys (Franța) și Daníel Hjálmtýsson (Islanda), dar și show-urile energice ale lui Alex Banks (UK) și Coloray (Olanda), artiști din zona muzicii electronice. Toate concertele vor avea loc în spații consacrate precum Control Club (București), Expirat (București), Guesthouse (București), Aftăr Hours (Brașov), Rockstadt (Brașov) și Flying Circus (Cluj). Primul sezon reprezintă o introducere, dar și promisiunea noastră de perspectivă și continuitate, urmând a fi anunțate noi concerte și show-uri începând din toamnă”, a declarat Ionuț Trandafirescu, fondatorul Alternative Culture.


Francezii de la Black Lilys ajung pentru prima data în România și deschid noul sezon de evenimente cu o serie de concerte în formula de full band într-o manieră complexă și dinamică de ritmuri indie-pop și alternative. Frații Camille și Robin au compus muzică timid în garajul tatălui său la început, ulterior cucerind publicul din Europa, urcând pe unele dintre cele mai mari scene. Câteva dintre piesele lor fiind incluse ca soundtrack în mari producții cinematografice. În deschiderea concertelor din România vor performa trupele locale: Rana (în București, 3 mai), Phonic Bomb (în Brașov, 4 mai) și Musspell (în Cluj, 5 mai)
Bilete pentru concertul din București: https://bit.ly/tickets_BlackLilys_Bucharest

Bilete pentru concertul din Brașov: https://bit.ly/tickets_BlackLilys_Brasov

Bilete pentru concertul din Cluj: https://bit.ly/tickets_BlackLilys_Cluj

Suita Alternative Culture | Electronica Aplicată este un concept ce se axează pe liveset-uri din zona electronica și propune publicului un segment aproape nou în România, fiind totodată o zonă mediană între live act-uri și dj set-uri. Conceptul propune, de asemenea, artiști / DJ locali ce vor fi complementari fiecărui event în parte ca spectru sonor și abordare.


Muzica lui Coloray (Olanda) și liveset-ul acestuia acoperă peisajele sonore electro și indie dance. Există o forță și o finețe în prezența și abordările sale muzicale, elemente pe care le poți simți în mod real, astfel încât te îndrăgostești instantaneu de creațiile semnate de Coloray. Artistul va performa în București la Guesthouse (26 mai). În deschidere și after party: Dumitrescu, Călin, John David. Bilete: https://bit.ly/tickets_COLORAY_BucharestAlex Banks (Marea Britanie) prezintă cele mai bune sensibile unde ale genului electronica. Producțiile și live set-urile sale sunt formate din cascade de ritmuri și armonii, muzica reușind să te determine să visezi și să dansezi în același timp. Alex Banks va susține prestația live în Club Control, în București (9 iunie). În deschidere și after party: Călin, Giuseppe Pericolo.

Cu influențe dark-rock și post-punk și cu muzică inspirată din creațiile lui Nick Cave, Depeche Mode sau Nine Inch Nails într-un univers parcă imaginat de Leonard Cohen, islandezul Daníel Hjálmtýsson ne provoacă la o călătorie pe ritmuri rock. Artistul va concerta cu propriul band la Control Club în București (14 iunie), Aftăr Hours în Brașov (15 iunie) și va susține un show special în Cluj în cadrul TIFF (16 iunie). Pentru concertele din București și Brașov trupa Nouă Ani Lumină va susține show-uri în deschidere.Bilete pentru concertul din București: https://bit.ly/tickets_DanielHjalmtysson_Bucharest

Bilete pentru concertul din Brașov: https://bit.ly/tickets_DanielHjalmtysson_Brasov

Parteneri principali: AQUA Carpatica, Wet Hard Seltzer // Partener media principal: Radio Guerrilla

Parteneri media: PressOne, Dilema Veche, ELLE, IQads, Zile și Nopți, Observator Cultural, Scena9, CapitalCultural, Cărturești, CriticEyez, The Institute

 

 

Alternative Culture este o platformă culturală multidisciplinară dedicată fotografiei, muzicii, filmului, literaturii, artei. Focusul principal al platformei este organizarea și producerea de spectacole de muzică live exclusiv cu artiști internaționali și nume din diferite domenii ale industriei muzicale: electronica, pop-indie, rock, alternative, world music, dar și abordări experimentale sau subgenuri ale acestora.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s