Sacoșa cu prospături #260

Azi lumea nu prea mai merge la piață, vine piața la noi cu tot felul de apps și curieri. Cam la fel și cu muzica. Ți-o cam toarnă boții în urechi. Asta dacă nu faci tu efortul să cauți. Și cam asta e menirea sacoșei. Vă pune în playlisturi ce vă ascund boții 🙂. Poftă bună!


cosmos în buzunarDream Catcher || O piesă mai veche luată la rearanjat în direcția în care evoluează acum proiectul basarabenilor cosmos în buzunar. Are schimbări de tonus, de ritm, apare distorsul. Mă feresc să fac asocieri cu soundul altor trupe de pe afară. Din respect pentru ce fac. Pasajul de chitară rece și vocea lui Pavel Olari de pe la minutul 3 o să te rupă. Big up și pentru clip!
Cristina Lupu Satellite || Hai stop și ascultă aici versuri. E despre atracția care simți că te pironește locului, te subjugă, te lasă fără voință. Cam cum e Luna față de Pământ? Sau cum ești atunci când te-ai îndrăgostit 😉? Câtă sensibilitate pe fata asta! Cred că este primul extras din ce va fi curând albumul de debut. Sper cu lansare anul ăsta. Oricum o văd pe afișul multor festivaluri așa că pregătiți-vă urechile și sufletele pentru ce are ea de cântat.Filip Cristinoiu & George SabăuUn pic mai mult || Uite ăsta e un exemplu de piesă pe care boții ți-o ascund. Nu știu cât reușesc io s-o salt ochilor voștri, dar încerc. Filip e vocea Sport Sângeros III și simt că piesa asta e un pic autobiografică. Pe George nu-l știu. Din păcate trebuie să ai vreo 40 de ani ca să poți înțelegi despre ce zic versurile deși videoclipul te poate ajuta mult în direcția mesajului. Piesa are vână, dramă și mesaj social, rețetă extrasă parcă din old school punk pe care-l simt pe revival în ultimul timp. Oare sunt șanse de vreun live?

Melting DiceAlerg || La primul play am ascultat-o ca un oarecare din public. La al doilea am acultat-o ca un tată, iar la al treilea ca un fiu. Ce călătorie! Ce alergătură emoțională! Un amestec de declarații personale și adevăruri general valabile, sfaturi bune de neurmat, contradictorii, dar date cu bune intenții. Cred că e o mare doză de experiențe personale în piesa asta ca mai în toate piesele Melting Dice. Ok, hai să vedem cum va suna la toamnă albumul ce-l au pe țeavă.


Taking Back AugustOmega || Bine de tot pe sound la trupa asta de-și zice pe scurt TBA și o găsești așa pe la mai toate festivalurile de peste vară 😜. Cred că s-au săturat și ei de gluma asta, dar ar merge un set de meme pe temă. Las guma la o parte că piesa e cu subiect serios, dependența care distruge în orice formă ar fi ea, de drog, de alcool, de tehnologie. Vin și ei cu soundul metalcore să tragă al nu știu câtelea semnal de alarmă. Și tot nu e de ajuns. Surpriză mare la clip, producție UNATC. Ce idee mișto! Probabil studenți din an terminal și-au dat proiectul de diplomă cu asta. Și ce bine le-a ieșit! Congrats!LUNATIC Nu mai fi sărac! || Ia părere la mine. Trupa asta LUNATIC face niște chestii bune. Nu neapărat muzical. Pe zona asta se situează într-o zonă rock’n’roll cu deviațíi alternative, deci câtă inovație să mai poți face. Piese cu mesaje din zona socială de regulă. Deci un mix destul de tocit de alte trupe și aproape fără tracțiune la noile generații. Și atunci cum de totuși se suie peste celelalte trupe de gen când vine vorba de views&likes? Păi uite aici cum și nu e singurul exemplu de la ei, uită-te pe canalul lor de yt. Uite ce suport video au făcut piesei Nu mai fi sărac! N-ai cum să nu rezonezi, să nu zâmbești amar la scurt metrajul ăsta. Și așa ți-au strecurat piesa și numele lor în creier și o să te duci la concertul lor. Aviz amatorilor 😉.E-AN-NASPP ParaXinus || Trupele care a distrus metalu’ – sanchi 😜 – s-a reunit (iar) și a dat fiori și mișcări dă șold bine de tot de simți că ești viu nu mort. Există oameni pe care nu-i duce capu’ și n-ai ce să le ceri, există oameni pe care-i duce, da’ nu pot ieși din șabloane. Apoi există unii ca E-AN-NA și SexPulaPistol care se joacă așa cum vrea mușchii lor. Pentru că poate! Vă las piesa asta de s-a dansat pe ea în draci în Expirat și care cred că va fi hitu’ verii pe zonă.
P.S: mă întreb acum dacă să pun disclaimer pe dezacorduri 🤣

One thought on “Sacoșa cu prospături #260

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s