Când oamenii buni fac ceva

Știți proiectul Help Me Be A Rockstar? Dacă nu, vi-l prezint eu pe scurt.

help

E vorba despre o comunitate care încearcă să strângă banii necesari pentru recuperarea unui copil , Patrick-Philip, cu o formă rară și urâtă de epilepsie și pentru achiziția unui video EEG pentru secția de Neurologie Pediatrică a spitalului clinic Dr. Alexandru Obregia, unde, lunar, un număr de aproximativ 400 de copii au nevoie de investigații EEG de lungă durată. Adică încearcă să facă ceea ce ar trebui să facă statul.

Pentru asta comunitatea underground organizează evenimente unde poți dona în cutia prezentă peste tot. Asta dacă-ți miști statuia până acolo să faci o faptă bună și să asculți și muzică.

Dar, cum lunea nu crește nici iarba, așa și prezența publicului la evenimentul din Mojo n-a fost una prea mare. Vreo 100 de oameni s-au “înghesuit” în de curând renovatul Mojo. E prima oară când ajung acolo după renovare și mi-a plăcut ce-au făcut în special în zona scenei. Acum se aude decent, ai spațiu pentru concerte de 300-400 de oameni, doar cu evacuarea în caz de incendiu nu prea sunt eu împăcat. Oricum e singurul frecventabil în Centru Vechi, dupa gustul meu.

Evenimentul a început cu o prezentare video, ținută de doamna Prof. Dr. Dana Craiu, de la Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Al. Obregia, președintele SRIE ( Societatea Româna Împotriva Epilepsiei) , despre ce înseamnă epilepsia – care nu-i contagioasă!! – și cum putem reacționa și ajuta o persoană aflată într-o criză de epilepsie. Deci și un pic de educație, da?!

Prima trupă a fost Crossfinger care a sunat mult mai bine decât atunci când i-am văzut prima oară în Șurubelnița. Am auzit și versurile de data asta :). Retro fresh alternativ rock cu piese de mesaj. Le recomand mai mult dialog cu sala – asta în caz că ai cu cine :)- și mai multe live-uri.

A urmat Umbra. Mi-era dor de Mi-e dor și au avut-o în playlist :). Uneori se îneca în bass-ul lui Matei Pușcaru vocea mai baritonală a lui Mihai Tacoi, da’ nu-i nimic că le știu eu versurile ;). Dezbracată, Nu mai plânge Ana, Dau și încă vreo câteva piese. Mihai a donat și 5 cărți, cursuri de chitară, carte scrisă chiar de el, pentru generația urmatoare de rockeri :).

Se dă mare profesor, da’ a avut nevoie de ajutorul lui Stere la solia de final din Mi-e dor :)).

The Speakers au închis seara. Pe ei nu-i mai văzusem de mai mult de un an când, și atunci, doar o piesă sau două. Au un synth-pop-rock bine închegat și un vocal, Vicențiu, cu un mare potențial. Îmi aduc aminte de The Kooks. 6 O’clock și Lullaby plus ceva piese pe care nu le știu, chiar, de ce or cânta așa rar?

Felicitări pentru cine a făcut line-up-ul, big up pentru trupele și cluburile care susțin demersul ăsta și huo băh că n-ați venit mai mulți. Donați on-line măcar!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s