Sacoșa cu prospături #11

Asta e cu piese lungi…

long bag

OrkidSuruaika   Rock progresiv când domol, când nervos. O descriere sonoră a unei furtuni ce stă să vină. Sau poate un bocet în variantă progressive-rock?  Mă dau subtil și poet, da’ ascultați și, după, mai vorbim…

Tomma AlistarWent   Muzică electronică de experiment avându-l la butoane și, cred, creație pe Alexei Turcan (Travka). Clarinet, vioara și violoncel amestecate cu synth și sample. Când fragil , când epic. Poate fi și coloană sonoră într-un film de la  BIEF sau dans contemporan. Se încheagă band de live-uri și,  poate în curând, ceva acțiune de scenă.

 

The Bipolar Disorder ProjectAnna    Proiectul solo al chitaristului  trupei brașovene Hteththemeth, Robert Cotoros. Am dat play și am rămas cu urechea lipită. Parcă ascultam o poveste. Muzical e undeva între progresiv, post-rock, melodic-metal, dar apar și viori, acordeon, ceva fluier și sonorități core. Deși are pasaje agresive sonor totusi îți lasă o impresie de armonie și sensibil. Opt piese lungi, că nah, așa-i progresivu’ :), care sunt legate cumva între ele și descriu parcă trăirile Annei, deloc monotone, deloc liniștite. Sunt și ceva colaborări pe album, nu l-a făcut chiar de unul singur. Laura Brat de la Gray Matters, apare pe 2 piese, descoperiți voi care. Mai este o voce feminină pe o piesă, Ana Tăzlăuanu, despre care nu știu nimic, dar sună bine. Robert a lucrat mult la albumul ăsta și sper că-l va prezenta și live cu la fel de mult succes.

Îl puteti asculta și cumpăra de aici.

Anna.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s