Despre Băieți Cuminți

Sânge proaspăt, rap cuminte, vibe dă party. Pe scurt despre ce am văzut şi simțit aseară în Londophone la concertul Băieți Cuminți. N-auzisem de ei şi nici nu-s cunoscător de rap. Public tânăr, în jur de 20 de ani, da’ sigur erau şi minori printre că prea s-a vândut apa minerală :). Aproape plin la gigg-ul lor. Urma și DayDay deci au mai venit si fani de-ai lor. Mă simțeam cam din alt film pentru că sigur eram mai aproape de vârsta părinților lor decât de a lor. Mi-a trecut repede ;).

Trupa e formată din doi: Ionuț la voce şi Radu la butoane. Asta-i tot. Rap cuminte asta zic ei că e şi definiția e corectă. Beat de rap mai domol, cu efecte audio electro, synth-uri , sampling şi altele. Băi, da sună bine! Versurile şi look-ul lor n-aduc a rap d’ăla de care ştiam eu, ăla în care protestul înseamnă musai violență şi limbaj vulgar. Păstrează însă ancorarea în realitate şi problemele ei. M-a surprins asta. E interesant cum alternează teme serioase cu caterinca specifică generației lor. Drum beat, Picatura, #2  e o parte din playlist.

Altă surpriză e că publicul ştia versurile și le cântau cu ei. De bis-uri nu mai zic. Le trebuie însă repetiție şi mai multă scenă, fiind abia la al doilea concert. N-au live-uri multe, dar au album Norocosul#2. 🙂
Au şi o piesă în care apare vocea lui Vlad Enescu aka MC Vlalala de la Am Fost La Munte Şi Mi-a Plăcut, De ce nu mi-ai dat accept. N-au cântat-o, da’ ia aruncați ochiu aici.

Altă surpriză frumoasă a fost echipa de la A Well Lit Room Promotion, o echipă nouă, mică, dar foarte profi şi serioasă care îşi propune lucruri faine pentru undergroundul românesc şi nu numai. Stați cu ochii pe ei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s