De-a joaca

Nopțile de fusion au continuat pentru mine tot în Londophone unde m-am bucurat de Interludic. Folclor răstălmăcit de data asta. Piesele bunicilor traduse prin acorduri de jazz, rock, funk sau blues pe armoniile pe care rezonează noua generație.

Destul de multă lume având în vedere vremea de afară și concurența din oraș. Au început la ora anunțată pe eveniment, dar eu i-am prins de pe la probele de sunet și am remarcat easy playing-ul, ușurința cu care se jucau cu piesele.

Joacă hora-n poieniță de la Maria Lătărețu a deschis seara, piesă la care am remarcat o solie de heavy metal foarte bine integrată. Apoi o Cristina de la Azur pe ritmuri funk, Aseară ți-am luat basma, Bun îi vinu’ ghiurghiliu de la Maria Tănase. Folclorul râmăne o sursă inepuizabilă de joacă dacă ai imaginație și talent. Și ei au. La Cine iubește și lasă au concurență mare și de la alte trupe românești. Pe asta au dat și bis-ul Cum ar fi un showcase pe o piesă dată?

Gabi Luncă cu cip ciripul de la Într-o seară la poarta mea a fost și ea prezentă. Ce bine li se intercalează vocea caldă, catifea, cu grifful de chitară electrică! Am avut și o primă audiție intergalactică cu Ionel sau Mai vino seara pe la noi cum zice Ioana Radu, pe ritm de bossa nova: ). Da, a fost si d-asta pentru că, dacă e ludic, joacă să fie! Altă piesă cu care provoacă greii, Până când nu te iubeam a Mariei Tănase, reinterpretată de Pink Martini. Greu , da’ bine ;)!

Am remarcat logo-ul lor nou. Interesant, o restilizare după ceva modele tradiționale? Aștept povestea lui.

Concertul a fost cu strângere de cărți pentru bibliotecile publice din România și s-au strâns ceva. Dacă au adunat și ceva banii din donații cât să le acopere sala pe o lună înseamnă că proiectul merge mai departe și eu mă declar mulțumit :)!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s