A (very) Well Lit Room

awell

O gașcă ambițioasă de promoteri români s-a pus în slujba muzicii din underground și au pornit un festival indoor în mijlocul verii. Curajoasă spre nebunească treaba, nu? Benefică în același timp pentru trupele care n-au cum să ajungă pe line-up-ul vreunui festival în aer liber ori că-s prea mici ori prea la început, iar terase unde să mai poți cânta fără să vină poliția nu prea mai sunt. Deci s-au întâlnit Mihai Savonea, puștiul visător, cu Vlad Bolocan cu tot cu Londophone-ul lui și au dat drumul la A Well Lit Room Summer Nights, o serie de 6 seri de cântări în iulie și august. Nu puteam să stau deoparte la inițiativa asta așa că, în loc de Franța -Belgia :), am coborât în subsolul de pe Zalomit. Răcoare la început, da’ s-a încălzit treaba.

Ohhimark a deschis seara. O premieră pentru mine trupa mixtă româno-franceză care cântă în limba engleză exclusiv :). Un prog metal cu nuanțe ambiental-psihedelice și surprinzător de buni instrumentiști pentru vârsta lor. Puștii, la fel ca și publicul lor, sunt la limita vârstei la care poti cumpăra legal alcool. Am remarcat bass-ul, vocea și tobele. La voce parcă mi-a plăcut mai mult cum suna pe zona de joase-dark decât pe înalte, dar e și chestie de gusturi aici. O să-i caut să aprofundez. Am reținut piesa de final The fungus parcă. Bună \m/!

Pauză și apoi intră ska-fun-punkerii piteșteni de la Magazinu’ 51. Deja erau vreo 30-40 de oameni prin pub așa că a picat la fix un pic de agitație. Numa’ glume pe ei și între piese și piesele în sine. Piese mai vechi, dar și de pe albumul lansat recent Titu nu e la munte,  Marilena ( fata din Regie), Mihai, Au sunat anii ’90, piese de pogo d’ăla haios. N-a ieșit de data asta, da’ au potențial. Au închis recitalul cu traditionalul Puie MSD ;)!

Seara a fost închisa de grungy-blues-ul one man bandului Electromagnetic Interference. I-au mai crescut niște pedale de când l-am văzut ultima oară și parcă și sunetul se așează altfel, mai bine. A trecut și pe la #Nesemnații de la Logout-ul din Guerrilla între timp. Păcat că au mai rămas puțini spectatori, da’ cine a rămas o să revină. Pe lângă piesele cunoscute a prestat și o reinterpretare interesantă dupa Come together-ul de la Beatles și o piesă de-a lui în premieră la care am remarcat o schimbare de stil care mi-a plăcut. Continuă, Emi, că ești pe drumu cel bun;)!

Am scos și eu câte ceva din sacoșe la after-party 😉

awellprog

Stați cu ochiu’ pe pagina A Well Lit Room că mai urmeaza 5 gigg-uri cu trupe una și una :).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s