Support Your Local Bands – Day 1

Support Your Local Bands – O vedere din public.

Mi-am propus să ajung la toate cele 5 seri dedicate sprijinirii undergroundului românesc. A început destul de bine. O seară de luni, deci premise slabe de public mult, dar cu toate astea s-au adunat vreo 150 de oamnei. Gazde, clubul Expirat și RoEvents.

Încep cu un mesaj valabil pentru organizatori, cluburi, artiști și spectatori. Hai să respectăm orele de începere anunțate! Știu că s-a creat o cutumă prin care cluburile, de obicei, anunțau o oră, dar de fapt cântarea începea mult mai târziu. Rațiunea era evidentă, consumația. Lucrurile s-au mai schimbat. Din respect pentru artiști și pentru spectatorii punctuali și planurile lor hai să schimbăm cutuma!

Revenind, cu o întârziere de vreo 45 de minute a început Șuie Paparude, headlinerii deveniți opening act, ca tribut adus lumii care i-a consacrat. Fain gestul și discursul lui Bean. N-o să vă zic multe despre ei. Și-au făcut treaba, au adus oameni la concert, au sânge în aparat ;).

Trupa junioară a primei zile a fost Alex & The Fat Penguins. Rock alternativ, King of Leons like, cu versuri inteligente, multe piese având versuri mixte engleză și română, dar cu prea puține live-uri, asta din cauza vocalului Alex etern pe drumuri. Da’ și când cântă dau multă energie pe scenă. Eu i-am remarcat prin iarnă când au făcut un flash mob muzical ( vezi aici) în Piața Victoriei cu piesa I’m just a fool, piesă cu care au închis și seara, la bis :). Au livrat o piesă nouă la care tocmai ce au lansat clip Love, is a form of art( vezi aici ), au mai dat una care va fi lansată și ea pe la anu’ Somebody, foarte catchy, au făcut publicul să cânte cu ei pe Quantum Physics sau My Rocket.

La pauză, pe terasă, doi tipi se minunau de numele trupelor. Semn bun că festivalul ăsta a expus trupe necunoscute și altui public. Tot de aici mi-a venit o idee pe care v-o împărtășesc. Mainstream-ul vine peste tine, dupa underground te duci tu. Hai că-s dăștept :D.

Seara a fost închisă de formația muzical-instrumentală de muzică de lift cu urme de rock, da’ mai mult post-rock și nume de nuvelă Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut. Proaspăt întorși după, cred eu, una din cele mai tari experiențe ale lor după ce au deschis concertele celor de la God Is an Astronaut la Cluj și Brasov. Nu mă puneți să vă zic ce piese au cântat. Mergeți să-i ascultați, cumpărați-le muzica de pe toate platformele că le găsiți primul album S-a rezolvat. Nu se poate. Acum, repede, că vine albumul doi mintenaș ;). Au dat în premieră o piesă de pe el: Să trăiți. Sănătate. Servici ușor.

Diseară, Quantic cu byron, Dl. Goe ( lansare album) și Pinholes. De la 20:30, da ;)!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s