Support Your Local Bands – Day 3

Puteai să fii în Control :)! N-ai fost? Ai ratat ziua 3 din Support Your Local Bands Festival, un festival menit să sprijine și să aducă în prim plan trupele noi din undergroundul românesc, în concerte în care trupe consacrate le cântă în deschidere.

A fost rândul trupei E.M.I.L. să înceapă seara. Cu doar vreo 30 de oameni în sală, cu deja binecunoscuta întârziere și cu toate eforturile organizatorilor. Se pare că e mult de muncă la schimbarea obiceiului :). Da’ nici trupeții de la E.M.I.L. nu s-au lăsat intimidați de asta și au început în forță pe o scenă supra-aglomerată de instrumente din cauza configurației tobarilor, unul de stânga, alții de dreapta :). Plus Vlad Staricu cu piciorul în ghips, dar cu vocea la el.

Strig, Camarazi, Suntem peste tot, dar și nou lansata piesă cu clip Cosmos ( vezi clip aici ). Respect E.M.I.L pentru introducerea în ziua 3 \m/!

Pauză foarte activă pe scenă unde se schimbă setul de tobe. Destul de repede.

A urmat trioul liric Umbra:). Trupa cu versuri sensibile și care te poartă de la rock’n’roll la post-rock cu intermitențe din blues. Încep cu Dezbracată ca să știm cum stă treaba, apoi o piesă mai rar cântată de ei Cuvântul, de n-o găsesc nici pe youtube. Apoi Mihai pune vocea pe toporu’ pacifist și Matei își pune în valoare noua achiziție, clapele, cu ceva efecte trap :).

Umbra e o trupă care nu se ferește de coveruri sau remakeuri. După recent lansata Come as you are de la Nirvana, ne-au arătat aseară și ceva din James Bay sau Mumford & Sons.

Surpiza mare a venit cu noua lor piesă, cântată în premieră, Ce bine e aici, ce bine sună (ascult-o aici). Apoi final cu Mi-e dor, un fel de teasing/invitație pentru concertele lor viitoare.

Seara a fost închisă de cea mai nouă trupă, Fried Friend, o premieră pentru mine. Mă rog, nouă e forțat zis, ei avându-și începuturile prin 2011. Wow! Wow! Quelle surpise! Unde au stat ascunși până acum? Vorba unui spectator, ăștia nu zici că-s români. Și asta e senzația.

Un electro/prog/rock gen Depeche Mode un pic mai hardcore, un vocalist cu o engleză perfectă și niste synthuri rockish. Au avut și visual. Pariu că mai auzim de ei ;)!!

Concluzia e că avem cu ce, bă! Numa’ urechi și dorință de a ieși din confort să avem, că avem ce explora. Ziua 4 vine în Fabrica cu OCS la deschidere și orădenii Baby Elvis și localnicii Blue420 ca headlineri. Ne vedem acolo?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s