Coborâm la prima. Împreună.

Pe 26 octombrie intră în cinematografe primul film inspirațional românesc. Ce e aia? Știți zicala cu capra vecinului? Ei, gândiți-vă că-i vreți binele și caprei și vecinului :). Cam asta e. Mi-a venit ideea asta la lansarea unei ediții speciale a berii Capra, cu eticheta personalizată dupa filmul Coborâm la prima. Spațiul, The Beer Institute, un magazin specializat de bere craft românească undeva pe Calea Dorobanți, mare cât un vagon de metrou.

Acolo am pășit toți într-o seară de octombrie. Actorii filmului, prietenii lor, prietenii berii sau simplii spectatori. Trebuia să ajungă și regizorul, Tedy Necula, dar traficul l-a ținut departe de noi. A folosit tehnologia modernă și ne-am conectat video având astfel bucuria de a asista la un discurs funny și emoțional despre ce a însemnat pentru el acest film.

Am primit bilete de 2 călătorii imaginare în lumea filmului, am băut berea specială, o vagablondă triplă de Iași (n.b. jumătate din încasări merg în bugetul filmului.), am văzut makingof-ul filmului și am ascultat actorii vorbind despre experiența acestui film, despre experiența de a-l avea pe Tedy ca regizor.

Mi-a rămas în minte ce a spus dl. Adrian Păduraru: “E un film de emoție sinceră, nu cabotină”. Frumos. Frumos a fost că deși am intrat majoritatea necunoscuți am plecat de acolo cu ceva între noi. Poate discursul lui Tedy, poate ideea filmului, poate berea. De abia aștept să-l văd. Vă las trailerul aici și vă readuc aminte că… ” suntem străini până ceva ne aduce împreună”.

One thought on “Coborâm la prima. Împreună.

  1. Ah, ce fain! Cat am vrut sa fi ajuns si eu aseara acolo 🙂 Abia astept filmul, pe mine m-a dat pe spate de la trailer. Sigur va fi foarte emotionant!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s