Support Your Local Bands – Day 5

Na că a venit și ultima zi a acestei prime ediții de Support Your Local Bands. Mă bucur că am reușit să acopăr cumva toate zilele acestui festival. N-a fost ușor, dar acum pot să-mi dau avizat cu părerea :).

Vineri seara, Mojo proaspăt renovat , Centrul Vechi al Bucureștiului. Sigur au contat și astea la numărul de spectatori care a fost, cred, cel mai mare din cele 5 zile chiar dacă nu toți erau public de underground. Clubul pare potrivit ca dimensiuni, doar la partea de sonorizare aș mai lucra. Au fost câteva momente cu sunet înecat de bass, uneori cam prea tare și aș mai scoate din luminile stroboscopice de la sol că m-au cam orbit :).

A început cu The Mono Jacks, dar fără mine. Am întârziat din motive de viață așa că am avut a doua trupă ratată din festival după Pinholes. Ironic, ambele trupe sunt aproape de ventriculul meu stâng;). I’ll be back!

Deci am luat seara de la The Speakers, trupa care nu mai e de mult la începuturi. Am mixed feelings despre ei. Au tot ce le trebuie. Stil, un dark electro/rock cu o voce a la Dave Gahan, dar parcă nu reușesc să închege o relație cu publicul în timpul concertului. Sunt convins că lor le-ar sta mai bine pe scene mari cu public mult.

Cu About us ( vezi aici), The devil inside sau City of clouds pot deschide pentru orice trupă mare de afară.

Gramofone a fost trupa care a închis festivalul. Premieră pentru mine. A durat ceva pâna s-au pornit din cauza unei extorsiuni al unui degajament la sonorizare :p, da’ până la urmă și-au dat drumul. Au fost ei stresați că nu se aude cum trebuie, da’ în public a fost bine. Un indie rock cu inserții de funk și blues, cu piese la care au avut și 3 vocaliști, un bass cu personalitate și tipu’ de la clape care chiar le are ( un pic din atmosferă aici). Stil interesant, piese all english. Am reținut Stay in line, Goodbye Mr. Government 😉 și o piesă nouă de pe un viitor album doi. N-ar mai fi plecat de pe scenă până la urmă. La final a apărut pe scenă al patrulea vocalist, care cred că era tipul de la sunet : ), cu tot cu talent și vocalistul de facto a trecut la saxofon. Una peste alta un final fain de festival fain!

Concluzie. Big up echipei de organizare pentru idee și eforturi. Sugestii: aș schimba formatul, poate mai puține zile, poate mai joi, vineri, sâmbată, aș alege trupele cu grijă să nu mai fie saturație în public, aș discuta în piață să nu canibalizăm evenimentele și, DA :), aș ține la orele de începere că numai așa ne educăm. Vă multumesc că mi-ați răpit frumos timpul ăsta. Mai facem 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s