Toutefois la musique

Într-o seară rece care anunța iarna mi-am luat căldura de la Toutefois pe care i-am prins pentru prima oară live, în The Den Pub. Sub formă de duet, chitară și voce, că le lipsea cajonul, cu un looper din care ieșeau tot felul de sunete ambientale și uneori o percuție în surdină au livrat un jazz/folk/world music de gura sobei. Au avut ceva emoții probabil nu mai cântaseră de ceva timp. În mare piesele lor te plimbă prin toată lumea într-o interpretare minimalistă dominată de vocea Nadinei, o voce cu influențe irish, care cred că putea să cânte lejer fără amplificare. Poate chiar era recomandat.

Au început cu Sara pe deal, un minimal eminescian potrivit cu momentul. Din folclorul românesc au mai trecut pe la Lie Ciocârlie, Paparuda sau Cine iubește şi lasă. Au trecut prin piese mai actuale de la Asaf Avidan, Indila sau Noir Desir, jazz american sau cubanez. (vezi aici cum a fost).

Surpriza și mai plăcută a venit însă de la piesele compoziție proprie din care am remarcat Gastronomie – o piesă mai greu de digerat- și Toate sunt la tine. Au album în pregătire şi cred că va ieși ceva bun. As vrea să-i revăd cu cajon și mai pe indelete. Merci :)!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s