Cu vocile curate

Miros de frunze uscate, ca de pădure toamna, în sala de la Apollo111 Teatrul. Așa arăta scena pregătită pentru concertul de lansare al albumului Blue Noise. Foșnetul din sală s-a oprit (parțial, că pe copii nu-i poate opri nimic :)). Apoi s-a mutat pe scenă. Ştiu că pe ei îi scotea din concentrare, dar în sală s-a auzit tare bine. Pentru a cappella ai nevoie de concentrare în plus.

Aşa a început un concert-revelație pentru mine. Revelație pentru că nu m-am aşteptat ca vocea umană să fie atât de puternică. N-am simțit lipsa, nevoia de instrumente! Acopeareau ei tot: contrabas, chitară, drums, alămuri, pian şi ce-o mai fi fost. Cred că a fost o muncă de ani de zile să potrivească vocile şi talentul celor şase membri. Jazz, blues, pop, rock, electro, lăutarească, toate s-au amestecat acolo printre frunze, mere și voci.

lbumul/proiect pe care l-au lansat aseară PORTRAIT, e un album după vocea şi compoziția fiecărui membrual sextetului vocal. Cred că este primul album a cappella realizat la noi. Spectacolul a fost un amestec de piese de pe album sau aiurea. Câteva piese mi-au rămas în memorie, dar ar fi meritat menționate toate. O piesă în limba turcă, o poveste de dragoste pe Bosfor, Dor de viață al Aurei Urziceanu, Banii lui Artanu (spectator şi el), Prime time blues la care a intrat şi sala cu aplauze, Pass me the jazz, Până când nu te iubeam al Mariei Tănase sau I feel it coming de laThe Weekend feat Daft Punk.

Din piesele noi am remarcat una compusă de AC Leonte care a avut de toate în ea: soul, electro, dub step :). A fost chiar şi un moment impro de instrumental dacă vă vine să credeți :). În concluzie o dovada a măiestriei vocii umane, probabil singurul “instrument” capabil să le substituie pe celelalte (în afară de computer).

Final cu Bohemian Rhapsody la bis cântat demențial. Aş merge oricând să-i revăd ♥!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s