S-au dat Zmei în Control. 3

De două ori pe an vin Zmei3 în Bucureşti să scoată flăcări sonore şi să facă sold out. Am reuşit şi eu să mă ard :). Ba la foc mic şi romanțat, ba pârjol delirant.

Super-grupul internațional de cântă în limba română şi stă mai mult prin Germania prestează o muzică aparte. Ei îi spun Rough romanian soul şi nu-i contrazic. Eu aş zice post-romanță, ceva între Maria Tănase şi The Tiger Lillies :). Super-grupul internațional, cosmopolit ia romanța, o scutură de praf, îi face update de tempo şi sound la Balkan.2018, bagă ceva jazz şi psihedelic prin locurile importante şi gata. Pare simplu, nu? Faptul că sunt adunați de prin toate colțurile lumii e topingul (România, Germania, Argentina, Bulgaria şi invitat din Cuba).

Au cântat piese cunoscute (Ach, Rică din Obor, Vreau un bărbat), dar şi piese în premieră de pe viitorul album. Vă spun despre cele din urmă câte ceva. Simt o rearanjare de stil, cu un accent mai puternic pe contemporan. Deci: Dezordine – o piesă mai parangheloasă, da’ cu stil a la Iliescu, de dansat pe ea; Pa – o romanță milenială; Ploaia – piesă de futai pe ploaie de vară; Tu eşti eu – piesa de rezistență a noului album, o piesă-terapie pe care să te iei de piept cu figura paternă; Îți mulțumesc – dedicație pentru cel/cea de lângă tine care de fapt nu e lângă tine ;).

Din ce-am auzit mie o să-mi placă şi mai mult de ei :). N-au scăpat de bis şi au încheiat seara cu bisu ISU Şaraiman ca să-şi facă lumea încălzirea înainte de ieşit în ger :).

P.S. şi after-party în Londohome unde au dat nas în nas cu Via Dacă, Bean şi Afo care băgau improvizație cu stil şi talent. Cumva soarta îi adună pe cei buni la un loc ;).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s