Sacoșa cu prospături #61

 

În care sunt mai critic 🙂

critic

 

Delia Poparad (with Alexandra Ivan) – Wicked Queen      Tipa responsabilă cu distorsul în trupa Orkid își scoate propriul ei album – Land of Mist. Ce vă dau acum este a doua piesă pe care ne-o arată. Un stoner ușor psihedelic pe alocuri și vocea dark și necunoscută mie a Alexandrei Ivan. Bun, dar e loc de mai bine.

Grimus – Albatross           Mesmerized! A trecut ceva timp de când nu m-au mai impresionat cei de Grimus, dar de data asta le-a ieșit big time. Un sound gen Muse, versuri mișto și un clip DIY cu inserturi din lyrics.

Via DacăPădure verde    Incantație folk-rock-electro de la moldovenii plin de sensibilitate pentru pădurea verde, aia care ne-a mai rămas. Stilul lor de a prelucra izvorul folcloric e iscusit și face ca piesele lor să aibă un sound actual și aparte. Videoclipul e filmat la Izvorul Muntelui, la poale de Ceahlău, muntele nostru mistic. Mie mi-e drag proiectul lor. Stați cu urechea la ei că vin cu surprize mari ;).

 

 

Subcarpați Animalul din Mine  Dacă te aștepți la o piesă tipică Subcarpați de inspirație folclorică, pe care să încingi o horă la bairam sau să-ți urli frustrarea de român NU e aceasta piesa indicată. Asta eo altă față a lor. Un minimal electro, cu versuri puține, care te lasă să vii tu cu mesajul animalului din tine. O să-și ia hate mult de la fanii care-i transformă în simbolri naționale, dar de la mine au un mare big up! Vocea lui Helen și tânguiala cavalului sunt de mare efect. Videoclip pe care trebuie să-l revăd ca să am și o părere pertinentă.

COMA Icar   Au și piese mai bune. Același stil, versuri întortocheate. Remarc aici videoclipul cu prezența lui Marius Manole în dublu rol: Icar și Minotaur.

Valeria Stoica Hai acasă  Un cover la celebra piesă a lui Gil Dobrică. Un cover în antiteză aproape perfectă. În loc de vocea masculină, cu timbru specific, a unui bărbat mai în vârstă se pune o voce catifelată a unei tinere voci cu inflexiuni moldave. Optimismului vesel, desuet i se contrapune cu o melancolie ușor tristă. Aveți aceeași piesă pentru stări diferite ;).

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s