S-o țâpat bluz

Dezmorțirea de după sărbători a început la mine cu cântarea din Quantic a lu’ NIGHTLOSERS și 20 Secole Vulpe. O tranziție firească de la sarmalele și țuica aferente perioadei :D.

Io am zis că o să fie lejer și mai relax. Dar cum am ajuns am dat de o sală plină înca de la începutul cântării 20 Secole Vuple. Tătă lumea cu chef de bâțâială :P. Un început de bun augur pentru Quantic. Și dacă o să vă uitați pe ce și câte evenimente sunt doar în următoarea perioadă acolo o să vă treceți locația asta printre favorite ;).

Așadar 20 Secole Vulpe a deschis balul. Bună alegere pentru NIGHTLOSERS să-i invite în deschidere. O continuare fisrească aș zice eu. S-a simțit și văzut la ei emoția unei scene așa de mari, dar au făcut față cu bine și multă sudoare ;P.

Pentru cine nu i-a văzut încă ei abordează un rock alternativ cu influențe funk și versuri în română smart și tare amuzante. S-a auzit beton și de remarcat tobarul lor. Au o piesă, Vis parcă, cu inserturi vocalee    din Nichita Stănescu la care văd potențial de hit și am mai reținut piesa Porc. Dacă o să ascultați versurile o să mă înțelegeți :).

Ce le-aș recomanda pentru un show reușit este să strecoare din dumele lor și între piese că pare că au cu ce. Sâmbată 19 ianuarie au anunțat un concert inedit în Londophone așa că o să mă reîntâlnesc cu ei.

La NIGHTLOSERS s-a umplut ringul din fața scenei. Nu-i mai văzusem de vreo câteva veri de prin Vama Veche. Eu cu imaginea aia îi asociez. Blues-ul ardelenesc și rock’n’roll de horă prestat de niște muzicieni first class are potențial să te scoale de pe scaun indiferent cât de morocănos ai fi. Așa a fost și de data asta și am simțit la ei pofta primei cântari din an și bucuria de a vedea atâta lume în fața lor.

Din păcate ei nu au mai livrat nimic nou compozițional de mult de tot. Poate că lucrează la ceva, dar oricum mi se pare mult pentru o trupă de așa calibru să nu mai scoata nimic. Rețeta însă cu care reușesc să rămână vii din punct de vedere concertistic și încă să atragă așa multă lume ar trebui patentată. Chapeau pentru asta! Și poate ceva nou curând :).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s