În vizuina vulpilor

A fost odată o sâmbătă seara în care era greu de decis pe unde să ies, cui să dau pe mână timpul meu. Cum nu m-ai trecusem de mult prin Londophone am zis să dau credit vulpilor aka 20 Secole Vulpe care aveau gig acolo. Zis și făcut. Beciul de pe Zalomit era deja zgomotos când am ajuns eu, unii chiar așteptau cântarea. Într-un colț un grup de vorbitori de engleză, în altul un grup de fete cu chef de dans, iar la scenă deja stăteau vreo zece oameni în așteptare. Asta înainte să se cânte.

De cum au purces la instrumente și au dat drumul drăcoveniior electrice lumea s-a catalizat spre ei. Pare că au avut chef de cântare sau vraja subsolului i-a făcut să dea ză best of-u’. Îi văzusem cu câteva zile înainte în Quantic și tocmai ce ziceam că ar fi bine să umple spațiile dintre piese cu ceva vorbe de duh. Ori m-au auzit ori au simțit asta pentru că Dan, vocalul, a umplut microfonul de respect! În și între piese :). A dat-o ba mieros, ba porcos. Un dialog continuu cu publicul, mai să facă spectatorii playlist-ul, căci unii dintre ei pare-se că mai fuseseră pe la concertele lor ;).

Multe dintre piese au fost prelungite de jam impro ad-hoc. Nu fi prost a avut și prima apariție în noua formă ( vezi aici). Vis , Porc sau Fiară s-au auzit și ele. Bis? Dacă au avut bis? Da’ mai conta! Erau captivi în vizuină ș publicul și-a luat partea :).

Chiar și după ce s-a terminat oficial gig-ul a apărut un marocan cu dreduri și chitară și au pus-o de un jam session la care s-a băgat și un spectator pe voce și a ieșit o nebunie de seară. Una peste alta a fost o alegere perfectă. Băieții ăștia fac șou. Îi puteți prinde pe 31 ianuarie la Punk’O’teca de Joi din Have a Cigar. E de mers!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s