Controversa underground.

d3191-underground1

        Scopul acestui blog și al scrierilor mele este susținerea undegroundului local și, de-a lungul timpului, mi-am tot pus întrebarea: dar de fapt ce este undergroundul? Am tot încercat definiții. Vă las câteva din gândurile mele pe tema asta și v-aș mulțumi tare să mi le împărtășiți pe ale voastre.

    Undergroundu’ e un label în sine, dar care n-are management, n-are kKPI-uri financiare, n-are proceduri. Are evenimente, are spectatori, are reguli, nu-i de capul lui. Diferența majoră pe care o văd eu este două 😛 : motorul fenomenului e pasiunea și nu banu’ și reguluile jocului se stabilesc de fiecare în parte. Pornind de la aceste leme din capul meu urmează bineînțeles întrebările. Când iese un artist din underground și intră în comercial, în mainstream? Eu zic că atunci când alege banul în detrimentul actului său artistic original. Poate o trupă din underground să presteze pe bani, eventual într-un mall? Da, atât timp cât nu abdică de la principiile sale, de la direcția și forma actului său artistic. Pot artiștii din underground să trăiască din prestațiile lor? Da. Greu. Și mai greu dacă intră statul cu taxele lui pe fir. Ăsta cred că este și curentul care trage oameni din underground la suprafață. Poți fi și din underground și din mainstream în același timp?Eu zic că nu. Asta nu înseamnă că o trupă care a ieșit din underground nu mai cântă mișto sau trebuie blamată pentru asta. Pur și simplu i-a tras curentul la lumina zilei și asta vine cu arsuri, dar și cu beneficii. Ce stiluri/genuri muzicale sunt din underground? Orice stil are undergroundul lui, doar că unora le stă mai bine la subsol ;).

       Voi ce părere aveți?

One thought on “Controversa underground.

  1. Humble opinions coming up:

    Underground e o stare de spirit. Ca și indie, de altfel. De cele mai multe ori, cele două curente coincid. Ține de viziune, e ca la filmul de autor vs cel de producător; se diluează în momentul în care, la pasul creativ apar gânduri despre ulterior succes, de orice natură (financiară, fani, fane, reach, etc, etc). Poate că de fapt e ceva mai spirituală discuția. Regăsim în curentele definite drept ”underground” mai multă naturalețe, multă materie organică, sinceritate și, deseori ceva mai tangibil, uman, amatoricesc, copilăresc, naiv, stângaci. Which makes it AWESOME!

    🚀🚀🚀

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s