GOTh Imortalia

O seară ploioasă de mai, cum au fost majoritatea anu’ ăsta, în care am ales să văd ceva ce nu mai văzusem pe la noi. Așa am ajuns în Duda la concertul Imortalia.

Într-o țară care-l are ca principal produs de export pe Dracula te-ai aștepta ca stilurile goth, cu toate ramurile sale, să aibă mai multă aderență la public, dar neah, o mână de fani la concert. Protagonoștii, un el și o ea, Mandy și Dragoș, și-au respectat blazonul ca apariție fiind în acord cu dark synth wave-ul prestat. Machiaj, coafură, piele și bocanci asortați la ea, iar el cu un combinezon neagru cu o mască franjurită pe față. Buuun. Dedicați. Gigul lor a fost în jurul unor sample-uri pre-înregistrate, cu partituri de orgă și vocea ei pe înalte, soprana like și a lui în plan secund să zicem pe tonalități joase şi dark metal screamo cumva.

Început cu un solo la orgă din La Piovra – Corado Catani, mai țineți minte 🙂 ? – și apoi au intrat abrupt în prima piesă Rămâi (vezi aici) piesa lansată anul ăsta și de găsit pe youtube. Spectatorul din mine a fost uimit și plăcut surprins de ce auzea. De ce e așa puțină lume, mă întrebam. Sunt absolut convins că un PR bun ar face săli pline, mici, dar pline. Da, mai au de lucru. Mandy e nou venită în trupă și mai e de lucru la anumite piese, mai ales pe zona de înalte unde eu aș merge în perioada asta pe ceva efecte în live-uri care să mai atenueze din inerentele falsări. Și așa demersul lor muzical e greu în sine, darămite la început.

Versurile cântecelor sunt toate in limba română și de o sensibilitate contrastantă cu look-ul afișat și uneori cu sonoritățile mai dure. Un melanj interesant.

Au fost piese, pasaje din piese – Răspunsul, I hate the haters, Suntem piratați – unde a funcționat bine duetul lor vocal. Pe Suntem piratați mi s-a părut că ar fi un opening act perfect pentru Sex Pula Pistol :). La fel și I hate the haters, unde numai titlul e în engleză, o piesă mai power, a la Prodigy de la care mi s-au legat de memorie și nişte versuri “Ca să te simți bine/ Trăiești doar după scheme“, o piesă protest la adresa conformismului social , a nivelării indivizilor. Au dat şi Val veșnic alb al unui proiect adiacent Negru Latent, de fapt prima piesă care a ajuns la urechile mele din zona asta.

În loc de concluzie sper că v-am făcut curioși pentru următorul lor gig :).

One thought on “GOTh Imortalia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s