Fain’o’șag

Screen Shot 2019-05-20 at 1.16.00 PM

   Acum vreo câteva luni am fost la un concert Bulz Brotherz în Londohome. Bun, energie, pogo mic, v-am scris despre asta (vezi aici). Ei, dar acolo s-a mai întâmplat ceva. Am vorbit cu Mihnea despre un proiect din Brașov care mi-a atras atenția prin originalitate, misiune și creativitate. E vorba despre Soundcards by Finesounds. Adică gruparea pure indie de artiști brașoveni reunită sub, să-i zicem labelul, FineSounds a găsit de cuviință să-și promoveze piesele sub o formă originală, numită Soundcards.

20190207_153601

20190215_211958

Un demers offline, în care fiecare trupă are un artwork care o reprezintă pusă pe un card, o vedere, o fotografie tipărită alături de un QR code cu link spre piesă. Așa spectatorul se alege cu ceva plăcut ochiului, cu ceva bun de ascultat – net să ai- și cu ceva fizic, ceva de care încă avem nevoie, ceva de care să ne legăm amintirile și experiențele. Primul astfel de pachet a ajuns la mine chiar atunci, în seara cu BBZ, și de atunci le tot primesc grație lui Mihnea, care btw e hubul și mușchiul mișcării din câte am aflat. În jurul lui s-au raliat artiștii din zonă, prieteni, rude, Tipografia care le găzduiește evenimentele de lansare.

   Există și site unde puteți găsi mai multe info despre trupe, evenimente plus pachetele digitale Soundcards.

   Recunosc, eu mă inspir din pachetele astea când merg să umplu sacoșele cu prospături. Nah, mi-am divulgat una din surse :P.

20190207_080137

   Proiectul a ajuns la ediția 8, cea de Mai 2019 – în fiecare lună e o ediție-. Uite-o aici. Găsesc în ea pe Alexu și cu voci – LOST– și fără voci într-un proiect de care n-aveam habar și care sună interesant No Other Day. La secția metale găsim Underwaves, trupa de metalcore cu voce feminină beton, v-am mai zis de ei, și un proiect solo Stephen Swoon din zona progressive/instrumental/post-rock. Avem și inide rock, folk, funk de la Watzzy. Zona de electro și derivatele ei e reprezentată de FLG ( electro/ambiental/ instrumental din Sfântu Gheorghe) și Saca Dat cu un d’n’b low instrumental foarte fresh. Există și o prezență exotică 4Tune Quartet, o trupă de cover-uri rock mai neobişnuită, cu 4 cordate ( instrumente cu corzi, viori, viole, violoncele, d’astea) care chiar m-a impresionat prin vibe-ul pe care-l transmite din piesele originale, de data asta Aerials de la System of a Down ;). Pe lângă trupele să le zicem locale apare în pachetul ăsta și Fine, it’s Pink cu Butterfly, cum ar veni la secțiunea Prieteni de pretutindeni :).

   Toate release-urile de pachet Soundcards sunt însoțite de jam session-uri, de obicei prin Tipografia am văzut eu din postărilelor. Pare că au și un cuibușor de repetiții/studio/ad-hoc jam venue. Una peste alta un soi de organizare grass roots al undergroundului brașovean care ar putea, chiar ar trebui, replicat și în alte orașe cu scenă underground pe principiul unde’s mai mulți expunerea crește. De ce nu o rețea națională? cu schimburi, cu cântări găzduite între ei. Eu aici văd potențial pentru un sponsor care vrea să-și afirme interesele pe zona asta, un producător de bere, retailer, papuci de sport sau ceva. Io numa’ zic. Sper să citescă cineva cu cap și să dea o mână de ajutor ca proiectul lor să crescă.

Screen Shot 2019-05-20 at 1.16.00 PM

Spor, dragilor, și țineți sus cu munca bună \m/!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s