Sacoșa cu prospături #101

Cu ajutorul lu’ sf. underground am ajuns la 101, merg pe 200 :D.

bag-clipart-shopping-bag-bag-clipart-creative-shopping-bags-png-image-and-school-clipart

ZIMBRUDivination   Al doilea single din viața clujenilor vine cu tot cu clip. Pop/synth/wave de zici că nu-i de pe la noi. Haunting voice. Deși e o zonă super explorată mie îmi sună cumva fresh. Îi vedem și la Electric Castle ;).

BUSOLATime   Stoner de la Chișinău. Un extras cu lyric video de pe albumul Fabulo$$ lansat în decembrie. Aviz pentru booking agents și organizatori de festivaluri de gen. Băieții ăștia mișcă bine ;).

VAMAPe de rost    Băi, eu am mai băgat VAMA la sacoșă deși știu că nu-i tocmai pur underground. Mie mi-a plăcut piesa asta sau mai bine zis mesajul și tematica pe care o abordează. Soundul e ceva late U2 spre Voltaj, dar trebuie să recunosc că e catchy. Mesajul însă e de mare impact. Versurile au câteva inovații care vor ajunge hashtaguri. Forever adolescentul Tudor Chirilă s-a transpus bine în pielea adolescenților de azi și a reușit să urle un cânte de protest actual, cu miez, cu nerv, smart & sexy. Cred că o să prindă. Sper să pindă și, de ce nu, să deblocheze niște energii pe undeva. Văd deja niște profesori ofuscați în timp ce alții apreciază mesajul. Foarte mișto clipul, dansatoarea foarte expresivă, câteva simboluri strecurate la limita observabilului. Good job.

Dan Durbaca aka DUDAVreau prostii  O joacă de folkiști, că Dan chiar din zona asta vine, cred că de pe la Seara chitarelor. Acum e IT-ist, are un bar unde promovează muzica live și pare că n-a renunțat la cântat. Dezarmant de sincere versurile și catchy refrenul, orice-ar însemna el :p.

pj.loSunăm ocupați   Primul clip din noua aventură solo a lui Jean-Lorin Sterian. Stilul caterincos abrupt al versurilor e pus pe un trip hop și gata pesa. Nice. Lyrics în engleză pentru o mai bună înțelegere a demersului artistic. La o ascultare aprofundată pot apărea efecte neașteptate ;).

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s