Meat & Grill: Adam’s Nest

anest

Feblețea mea pe 2018 ( și în continuare 🙂 ), ex-duo, azi-trio sau cine mai știe, nou-folkistii din Iași au avut tupeu să se bage la un Meat & Grill. E cu final neasteptat 😉

Io: Cine e Adam și de ce are un cuib?

Adam’s Nest: Adam c’est moi! Are un cuib pentru că și-a făcut vara cuib și iarna piese, muzică, versuri, pentru că de ce să nu aibă cuib, la urma urmei, că multe lucruri prisoseau prin casă și într-un cuib nu aveau cum să ia decât ce era de trebuință, că acest cuib adună la un loc multe idei exprimate în forme atât de simple, că uneori le poți căra pe trei locuri de cfr și n-ar deranja pe nimeni, și tot ar fi spectacol când ar fi să coboare la prima gară pe care o întâlnesc în drum.
Io : Muzica/hobby sau există și un vis erotic în care voi veți trăi din muzică?

Adam’s Nest: Visul ăla frumos pe care îl împărtășim cu toții ca într-o zi, cum sunt și astea, de altfel, venim de la serviciu fiecare, ne lăsăm acasă cămășile bune, punem pe noi blugii ăia, luăm câte ceva de gustat la noi, și ne închidem în sala de repetiții, undeva bine ascunși în centrul unui oraș măricel de provincie, un oraș care la început poate nu ne-a înțeles cum am fi vrut noi, dar care acum ne îmbrățișează cu nesaț pe la fiecare colț de stradă pe unde ne prinde.

20190309_215303

Io: Vă vin mai ușor versurile în engleză? Asta în contextul Viktoria care prea e reușită. Aviz cititorilor, știți ce fain e la concertele lor când vreun fan inspirat chiar stinge lumina sincron cu versurile Și atunci când ai să pleci / Să stingi lumina

Adam’s Nest: N-am stat niciodată să le calculăm, să le numărăm, să vedem care și cum, dar când stăm nopțile și doar frig puțin de afară mai intră pe geam, ne gândim la ce-am mai făcut, ce-ar mai fi de făcut, cine nu a mai sunat, sau pe cine nu am mai vrut să sunăm, și o mare tristețe se lasă în cameră, câteva secunde de liniște, poate o mașină care trece în viteză pe o stradă mult prea aglomerată în timpul zilei, și din zgomotul ei rămâne ceva care pornește versurile pentru o piesă, în general de o tristețe înăbușitoare, dar mai sunt și excepții, pentru că uneori mașina de afară poate lăsa și o liniște profundă în urma ei, o liniște care te face să-ți amintești de chefurile din facultate, nebunia din căminele ieșene, și atunci să te ții!

note to self – Băi ce logoree au băieții ăștia :)!

Io: De ce voce mai mult Răzvan decât Vlad?

Adam’s Nest: Ca în multe alte cazuri, și noi mergem pe principiul își cântă fiecare piesa, că el a scris-o, el a trăit momentele alea, el știe mai bine ce e de transmis, și când e de transmis. Răzvan a făcut toate piesele în engleză, le-a scris, le-a coafat, le-a cântat, și de fiecare dată, după cum s-a văzut, a făcut-o foarte bine. A început să scrie și în română, nu mult, dar și ce a făcut până acum va deveni imn, măcar de stadion, dacă nu de sezon estival. Vlad a scris puține piese, dar aparent îndrăgite de către cei din public. Mai are câteva ținute bine ascunse, pe care le va lansa la apă la vremea lor.

Io: Aș zice că sunt mai multe fete la concertele voastre. De ce credeți că se întâmplă asta?

Adam’s Nest: Nu știm de ce, dar suntem norocoși că e așa, și din cale afară de recunoscători.

20180428_215801468417578.jpg20180531_2037301647408354.jpg

Io: 3 festivaluri din 2019 pe unde o să fiți și 3 unde ați fi vrut să fiți.

Adam’s Nest: Urmează să fim la Rocanotherworld, Custom festival, și Street Delivery Iași, dar ne-ar fi plăcut în egală măsură să fim la Primavera în deschiderea lui Mac Demarco, Electric Castle, și de ce nu, poate un Summerwell.

Io: O trupă mai puțin cunoscută din Iași care merită mai mult?

Adam’s Nest: Fără urmă de îndoială, colegii noștri de suferință de la Studioul de Bază, The Stash, o trupă foarte tânără, dar foarte promițătoare, care cu ușurință ar avea un loc de cinste într-una din „șacoșele” tale.

Io: Credeți că muzica poate schimba ceva? În oameni, în societate?

Adam’s Nest: Am avut atâtea cazuri, exemple, și din țară, și din toată lumea – muzica ne-a ținut pe toți conectați la realitate poate uneori mai mult decât buletinele de știri, pentru că ne-a făcut empatici, solidari, și sperăm noi că asta nu se va schimba prea curând.

Io: Puneți-mi voi o întrebare ?

Adam’s Nest: Domnule născut în zona moldovei CRITICEYEZ, credeți că măcar după un concert vom avea și noi timp să bem o bere liniștiți, să mai vorbim despre muzică, despre fest-uri, și în general, despre orice mai vrem noi până se crapă de ziuă?

Io: …. liniște…, dar în gând: Cum să-i refuzi ?? 😀

anest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s