Sacoșa cu prospături #102

   Se rupe sacoșa de plină ce e! Se face aprovizionare cu piese proaspete pentru vară. Prevăd niște arșiță de prospături până prin septembrie :).

Screen Shot 2019-06-14 at 3.56.59 PM

TragicLeft behind  După o pauză destul de mare primim o porție de tragic-metal ca semn al unui viitor, spre nu prea îndepărtat,  studio release. Fiind și pentru prima oară la sacoșă le transmit că … nobody is left behind \m/!!

 

Adam’s NestNoul Val  “…și dacă nu te ridici n-ai cum să ajungi acasă.” Cam ăsta e motto-ul piesei noi de la noul val de muzicieni din Yassy ;). O altă piesă în limba română, că-i bântuie Eminescu dacă nu scot una din când în când, dar cu versuri pe care poetul național nu le-ar mai înțelege fiind adânc ancorate în realitatea secolului XXI. Ar vibra poate cu melancolia lor. Ei, asta da provocări asumate. Se construiește un fenomen complex acolo, în cuib ;).

 

FIRMA & Adela GreceanuAltă plasă   După o pauză de juma’ de an încă o piesă de pe, după părerea mea, albumul anului 2018 – Poezii alese Vol I– are și ea clip. Și ce clip! O idee atât de simplă, dar atât de… wow! Poezia Adelei Greceanu devine răspunsul roz pe Whatsapp dintr-un dialog imaginar cu Rocca în timp ce Marilyn Monroe, meta-muza poeziei, le privește texting-ul pe un smartphone. Chapeau!

 

Les Elephants BizarresInima la soare    Băbăeț’, io aștept mai mult de la voi. Vreți același vibe ca la Nu mă opri, dar asta nu se mai poa’. Aia e o bijuterie care v-a pus pe veci în orice playlist de vară. Acum e timpul să vă reinventați, iar piesa nouă nu face asta. Sorry, mai băgați o fisă. Nu m-ați convins.

 

Jinxy von d’ersMirror     Prima piesă din noua etapă cu o nouă vocalistă Ana Maria Gheorghe, prima piesă de pe un nou viitor album. Un alt/rock mai agresiv, cu pasaje în care mi-a sunat a GTG, dar și cu pasaje mai domoale în care au vrut să arate calitățile vocale ale noii colege. Not bad, este energie, este și cu ce, piesa e catchy, iar live-urile îi vor suda și mai bine. Văd că au ceva de lucru vara asta. Big up!!

 

Contraband XLayers of Lies   Strike 4 from the new coming album! O piesă cu mai multe apucături de metal tradițional decât primele 3. Se anunță un album interesant. Ce i-o mai atrage pe puști la sonoritățile astea 🙂 ?

 

Just Another LieFără Vină    Începe ca o piesă de vară, o beachy bossa nova, cu tema din Girl of Ipanema. Dar atât e de vară. Versurile sunt o radiografie reală, mucalită, un pic pesimistă, a societății românești. Bineînțeles că pentru o experiență completă nu putea lipsi și un ritm de manea pe acolo. Me likey 🙂

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s