De la Electric – Day2

Ziua 2 e cu dat pe dinafară :). Festivalul a fost plin până la refuz, probabil lumea cu 1-day ticket venită pentru Florence and The Machine, vineri, vreme super. Atât de plin că n-au rezistat străzile și au fost câte unii care au făcut și 3 ore din Cluj la Bonțida. La fel și plecarea. D-aia-i bine să rămâi în Bontida. Cu plăcere ;).

Ziua am deschis-o cu The Mono Jacks la Hangar. Din păcate n-am prins Grave for Sale tot din cauză drumului spre Cluj pe care l-am făcut ca să vizitez și io orașul. Sorry guys, mă revanșez eu la București. Hangaru‘ plin, a dat și el pe dinafară. La propriu pentru că erau cred vreo 2000 de oameni care au venit să-i asculte și la figurat pentru că s-a dat cu muuuultă emoție (vezi) Ei sunt obișnuiți cu sold-out-urile așa că nu e o chestie neașteptată, dar publicul de festival e altfel. Mai diluat, mai nesuferit, mai complicat și d’aia și mai prețioasă experiența. Emoțiile au dat pe dinafară la multe piese, dar la 1000 de DA a ajuns în tot festivalul. Urla lumea efectiv versurile de se auzea pe pajiște. Pe verificate. Câtă frustrare dizlocă piesa asta în oameni! S-a cerut bis, dar din păcate la festivaluri de genul ăsta nu te pui cu programul.

Fuga la Main care a fost deschis de CTC. Nu i-am mai văzut de un car de timp pe DOC Deliric și Dobrescu în formula de control tehnic de calitate. Io uimit de câtă lume a venit în soare la ei, da’ și ei la fel. Așa e când îți înfometezi fanii :). Dar au lansare de album în septembrie la Arene în caz că vreți să-i prindeți. Și au dat-o bine de tot (check it).

Back to the Hangar la Moonlight Breakfast cu un gig care ar fi avut șanse să nu se mai întâmple din cauza mâinii drepete a tobarului Bazooka pusă puțin în ghips. S-a descurcat totuși, a băgat și voce vreo 10 secunde la final, dar mai bine nu :D. Mult public, mulți îi vedeau pentru prima oară și d’asta e bun un festival că-ti aduce și alți spectatori. Ar fi fost și mai mulți dacă nu era congestia de pe drum :).

Ultimul gig cu d-ai noștri a fost cu Karpov not Kasparov în noapte, cu întârziere de o oră, la Courtyard. Era tot Controlu’ acolo plus ceva clujenii. Fain, dans, electro orientalish și prezență mișto pe scenă.În noapte pe la Hangar s-a dat și cu 2 minute de manele, neasumate de Electric Castle, dar n-ai cum să controlezi/cenzurezi artistul. Iar s-a aprins flacăra discuției între puritani și principiali. E decât o manea, bro :)!

De la ei am prins The Vaccines care mi-au uns sufletul și dezlăntuit pletele. Regina serii a fost incontestabil Florence cu tot cu The Machine. De fapt e regina festivalului pentru că mulți au venit cu 1-day ticket special pentru ea. Am auzit și replici de genul că a venit asta cu zenu’ să dea cu glamouru’ în noi. Impresionant momentul tribute to Patti SmithÎncă n-a plouat și azi e o zi plină de trupe de la noi. Stay tunned ;).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s