La 5PAM

Trupa rock SPAM n-a venit la concertul aniversar de 5 ani, dar au venit 5-6 folkiști pe care, culmea, îi chema tot așa. Ce lipsa de inspirație, dom’le :)! Și cică şi ei aniversaseră cu o zi înainte 5 ani de la prima lor cântare de la Folk You din Vamă- vă mai aduceți aminte de festivalul ăsta pierdut? Dacă tot ajunsesem pâna în Quantic am zis să rămân :p.

Căldura mare, monșer, peste zi, da’ acolo în terasă răcorică şi berică. Pe la 8 trecute fix s-a dat în tobe. N-am fost atent care a fost prima piesă că eram prins într-o discuție despre viitorul folkului românesc. M-am dumirit de concert pe când ne povestea Alexandra cum a fost ea capul răutăților în recrutarea membrilor trupei. Apoi A ta. Publicul era static, departe de scenă şi asta mă irita oarecum pentru că meritau o alta conexiune, dar spre final s-a mai încălzit treaba. Totuşi scuzabil şi îmbucurător pentru că foarte mulți erau la primul concert SPAM! Probabil îi ştiau din online, din clipuri. Asta le-a adăugat spamerilor şi mai multă emoție decât aveau. Și se simțea din plin emoția lor. Cel puțin la început că apoi și-au dat drumul. Inclusiv Cosmin cu poantele lui fin-acide. Știați că ei au lansat 2 albume în ultimii 5 ani, sold out, în timp ce alții au lansat 2 cărți, nu prea vândute şi nici prea multe n-au făcut pentru țară 😉 !?

Eu aş încadra trupa asta la folkabily, la un folk romantic, cu multe texte despre iubire în toate stazele şi metastazele ei. Piese ca Drumul, Cele mai frumoase , Andreea, Așa cum mă șții au fost fredonate mai timid sau mai intens de public (check it). Frumos a fost că alături de ei a fost şi unul din membrii primei formule de scenă, Alexandru Cismaru, care a avut alături de Eugen Toboș, actualul chitarist al trupei, un moment de folk blues care ar merita explorat în sau în afara SPAM ;).

Chiar dacă uneori sunetul n-a fost cel mai potrivit ca să-ți între versurile lor până la coraçon m-am bucurat să fiu alături de ei la 5YO. Oare cer prea mult dacă cer 10YO :)?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s