MădăDor

A dat ‘mniezo s-o prind în sfârșit live pe Mădălina Pavăl, fata care spune că oameni se fac dor. Pentru cei care nu știu cine e să pună mâna să asculte Frunzuliță, iarbă deasă sau Dă cu arcu’ de la Subcarpați. Ce mișto sună ce face ea acum și ce mișto a fost la silent concert-ul din J’ai Bistrot! Să vă zic.

Sold out din nou, terasa plină de căștile cu luminița roșie și vreo câteva surprize. Poate un pic cam multă lumină. Ar fi mers o atmosferă mai de lumânare așa ;). De data asta pot spune că audiția la căști a fost foarte potrivită. E genul de muzică la care te apucă visarea nu bâțâiala. Pe scenă alături de ea mai erau două tipe la vioară, singurul instrument care se auzea și fără căști, una la clape și Bru la chitări și pedale. De cum a început, ne-a și luat în vraja ei și a doinelor ei.

Mă întrebam acum ceva timp cine o să ia doina s-o facă cool. Uite că Mădălina a reușit. Să cânți de dor, folclor reinterpretat, în mijloc de București unor oameni neduși la munca câmpului și să îi ții conectați tot concertul la sensibilitatea ta, asta înseamnă că ai reușit. Asta din ce am văzut la cei din jurul meu. La mine am simțit o mare răscoleală pe Tot de dor sau Tu știi ce știi, preferatle mele. Da, această Morcheeba Tănase are darul de a te răscoli cu muzica ei. Mă bucur că și-a luat curajul ca, după experiența Subcarpați, s-o ia pe drumul ei.

Faină a fost și tranziția de la muzica ei spre funk-hopul lui Vali Umbră. Au cântat vreo două piese împreună plus un Mulțean trăiască cu toată terasa pentru că era fix ziua lui :). Apoi a rămas doar el și cu Bru pe scenă pentru scoaterea din transa dorului și punerea lumii în miscare ;). Exact ca în versurile noii lor piese, Visători, cu care au și început partea lor de seară. Deci vibe cu dans, mâini în aer și chirăială până spre miez de noapte.

În premieră am dat si de cei de la Free live sessions care au transmis live tot concertul. Intrați la ei pe pagină și găsiți acolo ce ați pierdut ;).

Răscoleală de suflet și bâțâială în aceeași seară. Mulțumesc, Mădălina! J’ai să mai faci!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s