Sacoșa cu prospături #110

O sacoșă plină de versuri care mai de care 🙂 …

lyricstotebag

Claudiu DanieleOne day   Muzică de luat lumea în cap. Fix lucrul pe care-l face și băiatu’ ăsta. E busker sau cum zicem noi muzicant de stradă.  Unde merge el merge și muzica lui și pare că a bătut ceva Europă. Nu sunt puține starurile care au început de aici. Îmi aduce a James Blunt. P.S. Opriți-vă, ascultați și recompensați buskerii. Vă pot schimba starea de spirit în bine ;).

 

IslazIsarlâk  Asta e piesa care dă numele maxi-single-ului lansat de trupa demento-balcaniko-rockistă care-și zice Islaz. Impresionantă producție. Versurile lui Ion Barbu care par că n-au nici o noimă, întocmai ca o zi dintr-o mahala dobrogeană. Și cum dreaq’ să le ții minte! Chapeau băieții pentru memorie! Muzica e și ea un mashup de sonorități rock, balcanice, folclor, un fel de revival Phoenix, dar mult mai fun și pe vibe de 2019. Am lăsat la final  videoclipul  care e în sine o capodoperă. Priviți-l cu atenție de mai multe ori. Ați văzut sămânța cum sare pe cinele? Nu? Mai uitați-vă-ți înc-odat’ ;P

 

 

Alina ManoleTrezește-mă    O piesă tiptil de la Alina Manole de pe Fericirea de Luni, din 2014, care are acum și prezență yt . Trebuie să-ti ții respirația ca să savurezi piesa asta. Doar 2 minute și un pic :).  Pian Raul Kusak. Atât. Nu mai e nimic de zis ;).

 

PilestraMA  Peste vocea Manuelei Marchiș am dat  pe când mă documentam să vă scriu despre Katharos XIII trupă a cărei vocalistă este. În proiectul Pilestra regăsim aceeași manifestare  sensibilă, psihedelică chiar, peste un electro ambiental. Un vis diafan. Trebuie să spun că Timisoara rulz la zona asta muzicală pe România, d-aia se și înghesuie festivalurile de gen p’acolo.

 

ScuzerambeatMoara cu noroc la 3 litri   Prima piesă a trupei cu nume de scuză general valabilă dupa o beție, abordează în mod caterincos garage rockul cu un pic de grunge nemțean , că de prin Cuibul din Piatra, de care vă povesteam, vin și ei ;). Consumați cu responsabilitate la orice petrecere, tu dum dum \m/ !!

 

 

FiRMA & Svetlana CârsteanUna E, Alta E    Înc-o aleasă de pe Poezii Alese Vol I primeste clip.  Recită chiar poeta Svetlana Cârstean peste blues rock-ul FiRMA. Lansare la fix cât să mai prelungească vara din capul nostru. De-ar fi toate poeziile așa norocoase! Dacă n-ați cumpărat încă albumul anului 2018 (în opinia mea) dați fuga că e un must!!

 

lyricstotebag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s