Against the Tides

by Andra Rotariu

Miroase un pic a toamnă, nu? O fi din cauza vremii sau și din cauza faptului că s-a cam terminat sezonul festivalurilor? Dacă până acum am avut fiecare weekend programat din timp cu un festival sau cine știe ce alt eveniment, acum simt că pot să respir, dar în același timp nu prea mă încântă.

Până la urmă de ce mergem la festivaluri? Chiar aș vrea să vă întrebați asta. Eu cred că sunt doi factori mari care ne conving: line-up-ul și atmosfera. Din punctul meu de vedere, singurul festival din România care bifează ambele criterii excelent este Electric Castle. 

În ceea ce le privește festivalurile de talie medie de la noi din țară, cred că ajung să se piardă niște lucruri. Rețeta pare următoarea: se face un line-up, not great, not terrible, dar suficient încât să atragă public, se umple spațiul de activări că, să fim serioși, artiștii nu se plătesc din abonamentele noastre și se face un program milităresc, atât pentru artiști, cât și pentru public, încât ajungem să parcurgem vreo 10 km pe puțin prin festival ca să ajungem măcar la jumătate din artiștii pentru care am venit. E un maraton care ajunge să fie fun dacă și atmosfera din festival e mișto. Aici e mai tricky.

Dar dacă pornim invers? Dacă pornim de la o atmosferă faină din prima pe care o creștem cu ceilalți factori? Ei bine, asta pare că fac oamenii de la Vadoo Chill Fest. Se ia un spațiu absolut minunat în munți, la care se adaugă un line-up frumos, niște mâncare demențială la ceaun, dar și ceva cafea clasică de hipsteri. Șmecheria cea mai mare? Nu ai semnal acolo și e perfect. O singură scenă care nu e pe repede înainte, aer curat, foc de tabără și imposibilitatea de a te chinui să pui toată experiența ta de la festival pe Instagram. 

vadoo1

Vă avertizez că o bucată de vreo 4 km de drum este neasfaltată, dar cum poți să te sup eri când ai atâta aer curat, relaxarea aia care plutește peste tot și așa peisaje?

vadoo2

Voi ce alegeți la anul? 🙂

Leave a comment