Sacoșa cu prospături #117

N-avea decât rock și electronică la tarabe 😉

Screen Shot 2019-10-07 at 11.50.30 AM

Adam’s NestNu ne mai întoarcem    Recunosc că la anunțul titlului noii piesei mi-a tresărit inimade la gânduri negre, dar nu, jmekerii din Iași aveau alt plan :). Au scos o piesă nouă cum mesaj deschis și fiecare îi dă un sens personal. Pentru mine e o piesă de let go, de closure. Ritmul tobelor mă duce spre sunetul roților de tren în mers și e al naibii de melancolic. Uite așa adaugă băieții ăștia încă o piesă faină în română pe care o vor cânta cu fanii împreună la concerte. Deci nu pleacă nicăieri :)!

The Wax RoadThings may change    Blues rock de protest de la rockerii moldoveni. Piesa a fost lansată în contextul primei mari greve climatice de lasfârșitul lunii septembrie 2019. Un videoclip făcut chiar de ei, la care au lucrat mult timp pentru că în el și-au pus mesajul legat de starea planetei și a omeniiri confruntate cu probleme ca materialismul, consumerismul, supraproducția, abuzul de bani, putere și respectiv, efectele distructive ale acestora asupra întregii planete. Big up, guyz!!

Bite your tongue! feat. Andreea (Lasagna & Rochenrol ) – For pain’s sake    Al cincilea single lansat e și diferit de primele. O baladă post-rock cu un featuring la voce cu Andreea de la Lasagna & Rochenrol, o alegere mai mult decât potrivită. Parcă-s Nick & Kylie în varianta rock împletindu-și vocile  pe altarul durerii. Eu aș mai explora colaborarea asta 😉

EnvironmentsImuabil  Pentru prima oară în sacoșă trioul bucureștean de electonic- ambiental. 11 minute ca o trecere de la plimbare prin parc la workout intensiv și apoi relaxare în saună. Deși pare că sunt demult pe piață și cu multe materiale scoase eu de abia acum am dat cu urechea de ei. Cum am dat vă dau și vouă. Se întrevede și album ;).

Baba Dochia Aragama  Deși înregistrarea e din februarie 2019 de la concertul lor de la Casa TIFF din Cluj abia acum vede lumina youtubeului. Partea inedită este că au cântat în spatele unui ecran pe care era proiectat un visual. Fusion de electronică și rock sub formă de post-rock, shoegaze sau chiar punk, amestec de synthuri și riffuri. Love it!

 

Dimitri’s BatsHigh all night    Aflați în febra compoziției liliecii mai livrează un single din ceea ce pare noua lor direcție, un pic mai orientată spre electro și cu mai mult potențial dansant. Îmi place noul sound așa că merg pe 18 octombrie să-i văd, când Expirat – ul devine peștera lor de concert și se va auzi piesa asta pentru prima oară live.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s