New punks

   Cum să-ți revii după o zi de luni, toamna? Te bagi la punk. Și cum cuib de punk mai potrivit decât Underworld nu găsești prin București m-am uitat pe program și m-am înființat pentru o porție de punk din noul val cu Dirtigluu și Cold Brats, că tot nu-i văzusem live până acu’. Ocazia era un concert cu britanicii de la CASSUS. Punk se cântă, punk e și locu’. N-a început la timp că lipsea nu-ș’ ce cabinet de bass și se știe, în punk bassu’ îi temelie ;). Așa că am stat la povești, dar și gigurile s-au înghesuit pentru că vecini, poliție, d-astea.

   Dirtigluu a lansat seara. În formulă de 3 din cauze diverse, dintre care cei 2 chitariști prestau și vocal. Nice setup. Vreo 6-7 piese la foc automat fără prea mult dialog cu fanii adunați, nu prea mulți, da’ hotărâți. Au scos maxim din ce se putea scoate în condițiile de acolo. Plus o răgușeală de d-abia am mai vorbit cu ei :). Punk, punk, dar hai să avem grijă măcar de un minim necesar să se manifeste trupele astea, zic, că nici nu-i o mare cheltuială. Ei declară că-s pe scremo, vin și cu elemente din shoegaze sau emo, dar execută bine de tot old school punk așa că poate aprofundează latura asta că tot se duc ăi bătrâni. Am un live cu ei pe Toxic, vezi aici, dar recomand să-i veniți la un concert să vă lăsați transpirațiile și inhibițiile prin fața scenei 😉

   Pauză pe repede înainte și pe scenă, și cu vocalul în fața ei, au venit cei 4 Cold Brats. Aici vorbim de noise punk ca la mama/tata lui. Vocalul, care a stat tot timpul în fața scenei parcă gata să intre la pogo, și a zbierat toate versurile. Din păcate total neinteligibil din cauza sonorizării, dar te lua cu nerv și-ți venea să sari și tu la pogo. Am și cu ei un live aici să simțiți energia. Concluzia serii în care mi-am lăsat stresu’ prin Under… avem punk, băăă!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s