Stray Lights: The Beginning

72267642_529244817836270_3902216442568769536_n

  Colectivul artistic de-și spune Stray Lights – cool name btw – a avut prima înfățișare publică, locul ales fiind Control. Cine-s ei și ce caută pe Pământ? I-a adus muzica împreună, acum au devenit prieteni și pun la comun resursele disponibile pentru propășirea muzicii din underground și a bucuriei de a cânta. Nu-s label, nu-s agenție de booking sau PR. Deja sunt 7 trupe under these Stray Lights ( ordine alfabetică 🙂 ): Day Day, Dor Mărunt, Greetings Sugar, Orkid, Second Wave, The Different Class, Zammorian și cred că vor mai veni. Cu unii dintre ei m-am întâlnit la Synchronicity #3, un experiment de-al lor (puteți citi aici despre el). Undergroundul nostru are nevoie de astfel de asocieri non-comerciale în care rațiunea de împreună e interiorizată organic și de aici beneficiile.

  Asta s-a văzut la Stray Nights #1 unde Day Day și Zammorian au avut un concert back-to-back plin de colaborări între trupe și surpize.

   Astfel am văzut the new Day Day, formația multi vocal instrumentistă având un nou membru la keyboards și anume Ștefan Eremia de la Greetings Sugar venit în trupă cu cu voce și vreo 4 piese din repertoriul Moebius – remember? -. Ce bine că nu s-au pierdut piese ca Stranger, G (vezi aici), Smiles in bars sau Kailash! La astea s-a adăugat și surpiza cu Daniel Antohi, vocalul de la Second Wave, venit pe scenă pentru o piesă. La un moment dat erau 8 pe scenă 🙂! Ditamai cumetria. Selfie stick ballerinas, Satan in her eyes și Downtown au completat setul lor. Trupa asta e unicat în underground. Unde mai găsești 4 vocaliști? Iar efectul celor 2 fete de la backing vocals a devenit trademarkul lor, atât timp cât ele se aud cum trebuie 😉.

   Fain șou, bine integrați noii veniți sau invitații. La final au venit și cu un moment de karaoke live după Chiquitita de la ABBA, un moment inedit, neașteptat, dar foarte bine primit. Like. Poate-și fac un obicei din asta 😉.

   În pauză, altă surpriză, lansare a clipului Heavy heart de la Second Wave introdus de Daniel fără microfon așa că n-am prea auzit detalii. Nu știu dacă intenționat sau nu, dar clipul a fost rulat direct pe zidul de cărămidă și, având în vedere felul cum e realizat, s-a mărit impactul vizual 🙂. Dă-i niște view-uri aici.

   După changeover s-a schimbat și spectrul sonor din indie alternativ în progresiv-post-rockul sextetului all black Zammorian. Iar a fost scena plină. Inserturile de electronică și visualurile minimaliste pline de simbolistică și spațialitate dau o notă aparte trupei ăsteia. Da, zidul din spatele trupei a fost permanent invadat de un visual nerepetitiv, parial color și pot spune că e cel mai impresionant văzut de mine în Control. Da, nu-ți vine să dansezi pe muzica lor, dar te bagă într-o stare de zbor (vezi aici ). La ei mai greu cu surprizele, dar cine știe 🙂.

   Una peste alta e de salutat și sprijinit astfel de inițiative. Deci pe 23 octombrie, tot în Control avem Orkid b2b Second Wave. Cu cine mă văd pe acolo 🙂?

72267642_529244817836270_3902216442568769536_n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s