Sacoșa cu prospături #125

În care s-au adunat versuri întortocheate și capătul Pământului care e rotund 🙂

Barely Rebel Speed of light    Nu, nu e parafrazare sau pamflet după Coldplay :), deși pe alocuri aduce vocea lui cu cea a lui Chris Martin. Nu, e al treilea single al artistului care se definește “Barely an Idealist. Barely a Geek. Barely Rebel.”. E interesantă direcția în care merge cu soundul. Mi-a plăcut totuși mai mult Wrong side of Heaven.

Alex and The Fat PenguinsPloi   Sit back and relax. O baladă dedicată ploii în forma  ei optimistă de albastră Sahară. Ascultați de mai multe ori că nu-i ușor să-i prinzi din urmă că leagă versurile ca Nichita :). În clip se vede cât au umblat anu’ ăsta. Încă un single și au de-un album, de primul. Poate la anu’ ;)?

Robin and The BackstabbersVladivostok 2   S-a mai scurs un single de pe, probabil, cel mai bun al 7-lea -?? – album românesc al tuturor timpurilor conform reprezentantului trupei responsabil cu microfonul de gură. Rămâne de dovedit asta pe 30 noiembrie la Arene ;).

Versul “odată ce te-a sărutat, băiete, sărutat rămâi” face carieră deja pe net deși, după cum declară și trupa nu le aparține lor decât traducerea asta reușită. Și aici recomand mai multe ascultări dacă vreți să vă prindeți de ce vrea să zică artistu’ :). Un video ușchit la care mai caut cheia.

ASTRONOTSCosmosul Negru feat. Primul român în spațitu   După ce mai devreme am aflat că Pământul are margine vine Dumitru Prunariu și ne povestește despre experiența singurului român care a pupat cosmosul. Super idee! Ceva în genul Public Service Broadcasting, dar mutat spre spectrul unui electro-ambiental. Clipul are la fel imagini din arhivă legate de evenimentul ăsta, d-aia l-am și privit de câteva ori ca pe Discovery :). Big up!!

Claudiu DanieleJANKA   Băbăete! Avem aici un busker d-al nostru care a străbătut Europa în ultimele luni cu muzica lui – și probabil cu Janka-  după cum vedeți în clip. V-am mai dat o piesă de-a lui acum ceva timp. Sunt impresionat de astfel de povești în care muzica te ajută să evadezi și la propriu.

PS: Am auzit pe cineva că ar vrea să organizeze un festival pentru buskeri. Bună idee, m-aș băga la susținere ;)!

MOSESYou need L    Indie rock’n’roll  mixat cu brit-pop de la al nostru plecat la ei. Are sexyness piesa asta la greu, iar vocea lui MM e al unui “spoiled kid gone mature in a very good way” ;).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s