Pure Alexu


Alexu și vocile lui ne-au dat un concert intim în București. De fapt mai intim de atât nu se putea decât dacă erai gagica lui 🤣. 25 de oameni la un parter de bloc de pe Știrbei Vodă unde are sediul Pure Indie Records, la vreo 500 de metri de Ateneu, locul în care Alexu a avut unul din cele mai mișto momente ale carierei lui și anume o cântare cu Damien Rice la ceas de seară după concertul acestuia din urmă ( n.b. Damien care a fost adus și datorită Pure Indie). A fost inițiativa acestui label/record store de a începe/ continua în București o serie de giguri în cerc restrâns, de genul Tiny Desk Concerts. Pe fondul pauzei Sofar e o inițiativă numai bună și foarte apreciată. Lumea a stat în jurul lui- care pe scaune, pe jos sau rezemați de ziduri – lăsând doar un culoar pentru filmare, o lumină cozy și Alexu întâmplător sau nu sub un afiș cu idolul lui 😊.Toată treaba asta a fost oarecum o aniversare a celor doi ani de când el și-a luat vocile și le-a scos în lume. Asta mi-a adus aminte de prima mea întâlnire cu el prin martie 2018 în Londophone (vezi aici). Tot cu ocazia asta a decis să înregistreze pe bandă magnetică concertul motiv pentru care un magnetofon vechi a stat cumnite lângă el ca un câine credincios. Nu știm ce planuri mai are 😉.Ne-a urat emoționat bun venit și apoi ne-a invitat în casa muzicii lui. Pe Lost. Și orașul gri, ploios a dispărut. Știați că piesa asta e pentru și despre fratele lui plecat, oarecum de tot, în afara țării? Pare că-l doare chestia asta asa că nu s-a abținut deloc să ne trimită la vot (n.b. era sâmbăta dinaintea alegerilor). Nici n-am ieșit bine din Lost că a venit By My Side. Și iar am fost fascinat de felul cum își construiește piesele chiar acolo, în fața ta, se desfășoară ascultător un mic band la picioarele lui. Oare cum ar fi Alexu cu trupă? Oare ar câștiga în energie, vigoare, complexitate? Dar oare ar mai fi Alexu? Întrebări…A mai cântat de pe primul album 23 Minutes of Fame piesele The Big Why, Forever ago necântată live de mult timp (vezii aici) și Everlearn. Primul album a fost un act terapeutic pentru el. L-a făcut să-și învingă fricile și să iasă cu toată sensibilitatea în văzul lumii transformându-și-o într-o mare calitate. Au urmat piesele mai noi de pe EP-ul Luminiscence. Shine, prima lui piesă de radio, Forevermore (fără Teo Opriși plecată cu Lucia la Timișoara)

Marea surpriză a fost o piesa Dear future de pe albumul nou pe care-l coace chiar zilele astea și care probabil vine în prima parte a anului viitor. Semne bune anul are 😉. O piesă cu ceva nou, un pic spre Coldplay, dar tot Alexu style.

S-a dat și cu bis deși murea de foame, dar mai pe șest că deja era pericol de vecini 😂. N-am plecat fără să-l îmbrățișez sincer și să-i urez de bine deși o să-l revăd în București pe 15 decembrie în Expirat la suport pentru To The South, Bluebird proiectul clujeanului Sorin Pop.

Dacă aveți ocazia să prindeți așa concert nu-l ratați. Iar Pure Indie pare hotărât să continue. Nu știu dacă proiectul are nume. Poate Pure Live? Idei 🙂?