Ce faci de Corona?

Au început specialiștii să dea prognoze și analize despre impactul lu’ virusache pe fiecare domeniu. Io, lovit puternic în agendă și pasiuni, analizez fărâma de industrie underground de pe la noi. Cel putin o perioadă totul va fi oprit/amânat/anulat. Concerte, evenimente, teatre, expoziții, party-uri și cu de-ai noștri și cu ce mai venea de pe afară. Dezmorțirea nu se știe când vine, toată lumea speră cât mai repede. Dar ce înseamnă pentru un artist, o trupă din zona asta o pauză de o lună sau mai mult? Înseamnă că spoiala aia de câteva sute sau mii de lei încasări din concerte dispare. La majoritatea cazurilor banii ăștia erau destinații chiriei pe sala de repetiții și pentru ceva investiții în instrumente/consumabile. Bașca, nefiind evenimente la mulți o să le cânte prohodu’ boții internetului și se afunda iar paginile lor în deșertul informațional de nu mai scot capul de acolo.

Dar tu, care ești fan și vrei să-i ajuti ce-ai putea face? Dau și io niște idei, dar lista e deschisă spre completarea cu ale voastre. Păi în primul rând tu, fanule, ia și cumpără ce muzică/podcasturi/etc au deja disponibile pe platformele online sau în format fizic și chiar poți să te lauzi cu asta. Le ridici lor moralul și poate dai si altora idei. Dacă au și merch cu atât mai bine că vine vara și nu strică niște tricouri noi 😉. Dacă nu se mai poate la scenă oare nu merg niste concerte/live-uri direct din sala de repetiție sau de acasă din balcon? Frumos aranjate, cu event pe fb, eventual cu interacțiune real-time și posibilitate de donare support the artist via PayPal, Revolut sau alte instrumente financiare. La fel la party-uri că trebuie și DJ-ii să trăiască și să ne danseze. În grupuri mici, verificate, să nu tentăm virusu’ ne adunăm pe la prieteni și dșm drumu’ la paranghelie în timp de George NotSoCommon DJ sau Călin bagă mare la platane de la din dormitoare 😎.

Să nu uit de cluburi, puburi care vor lua și ele un șpiț în vânzări. Văd că s-au aliniat mai toate la reguluile indicate de autorități asa că mai trecem pe la ei de-o bere să nu se pună prafu’ pe ei.

Cam atât am avut de scris, dar lista e deschisă. Hai s-o scoatem la un capăt cu bine 🤘!

fb_img_15839968116191499239644.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s