Ce liniște este în orașul acesta / IAȘI

by Vlad Alui Gheorghe


Imaginează-ți – de fiecare dată când vrei tu, poți băga capul sub apă și poți vedea cât de mult îți poți ține respirația. Cu toții am făcut asta la un moment dat și ne jucam și ne plăcea. Acum imaginează-ți este cineva care te bagă cu capul sub apă și îți ține o mână fermă în ceafă și nu mai poți să ieși, nu mai poți să respiri, și aștepți să te tragă la suprafață dintr-o clipă în alta și te bazezi pe bunăvoința lui să te scoată la timp. Cam asta se întâmplă acum în mai multe zone creative pe care această pandemie fulger le-a luat pe nepregătite. Scena muzicală românească undeground este în povestea de mai sus un băiat de 22 de ani, fumător și cu oareșce neglijențe alimentare, care stă gata, gata să-și dea ultima suflare ținut cu forța sub un petec de apă.

Puburile, festivalurile, formațiile, studiourile de înregistrări, instrumentiști freelance, toți sunt puși într-un safe-mode automat din care așteaptă să iasă cât mai curând. Trăiesc în Iași de câțiva ani buni, și am ajuns în anii ăștia să observ mișcările ritmice ale tuturor celor menționate mai devreme, mișcări oarecum bine calibrate și codependente.

În zona de pub-uri, cam toate au ajuns în același loc: multe fac doar livrări la domiciliu, deci cumva dacă îți e dor de ceva anume, poți procura fără mari probleme. Câteva inițiative locale au început să ajute cum pot prin comunitate lansând o campanie numită Cafea pentru medici și cred că merită menționate pentru simplul fapt că au găsit un mod foarte util de a da o mână de ajutor într-o situație foarte delicată: Bistro La Noi, Cafetish, Jassyro, PRĂJITORIA, The Beginning, 7am Coffee to Goo, Grinchcoffee&more, Teo’s Café și Bindu Bistro – chiar dacă nu au toate legătură cu zona de muzică live, bravo vouă & respect!

Acaju, locul hip & cool din Iași unde se întâmplă unele dintre cele mai faine concerte & inițiative artistice de prin zonă a găsit o metodă foarte bună în timpurile acestea de a încerca să se mai salveze – în colaborare cu iabilet, au pus la vânzare vouchere de pre-drinks, adică, le cumperi acum și le valorifici la bar după ce trece toată nebunia asta. Vezi aici https://www.iabilet.ro/bilete-iasi-esenta-acaju-sta-in-oameni-53931/

Formațiile & artiștii din zona muzicală pare că sunt bine. Unii sunt mai prezenți în zona online acum, alții mai puțin, așa că i-am lăsat pe ei să spună ce fac, ce mai pun la cale, pe unde îi mai vedem & când. Au răspuns:

Fără Zahăr

1 fara zahar


și o dedicație de la ei 😄


Fine, it’s Pink

2 FIP

cu un live din Hala Fix pentru voi ♥️


Adam’s Nest


Aaaaa ♥️♥️♥️!!


Paul Tihan

4 paul tihan


Cu tot cu culori…


Sandu Bantaș

5 sandu


Un live cu Budapest Jazz Orchestra


Nouă ani lumină

6 noua ani lumina


O poză. Nu de aici că-i virus, de pe Marte 😉


Bogdan Savin (The Stash)

7 The stash


De-a dulce-amaru’


Evenimentele care se întâmplă prin oraș și în împrejurimi pot și putem, toți cei din zonă, doar spera că se vor mai ține. Este o perioadă dificilă de pus întrebări privitoare la viitor, de aceea nici nu am făcut-o. Doar atât -Sofar Iași, Rocanotherworld, Street Delivery, Afterhills, Hangariada și care mai sunteți, stay strong, stay focused ♥️!!

Și revin, imaginează-ți, o să treacă toate, se vor face iar concerte, evenimente, festivaluri, și vom fi la toate mai mulți ca niciodată, mai fericiți ca niciodată. Ai să vezi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s