Sacoșa cu prospături #154

Așa-i în perioada asta. Când te duci la piață iei cât pentru o săptămână. Și iei de la producătorii locali 😉.

support

Marin  & Vladimir Liberi     M-a atins piesa asta. În pare parte datorită contextului, dar nu numai. Marin e un artist în așteptare. Nu el așteaptă, ci lumea așteaptă să-l descopere. Aveți ocazia acum deși el a mai fost prin sacoșă. Un downtempo jazzy cu text din Nâzim Hikmet. Cât de mișto se lipește mesajul! Liberi, să rătăcești pe străzi întreaga zi. Pus pe ToDoList-ul de liberare cu piesa asta în căști. Scuze că nu știu mai nimic despre Vladimir.

Kirmaier Morning Glory    Gabriel Kirmaier, jumătate din Greetings Sugar, a profitat de perioada asta și ne-a dat o mostră doar din el. E prima dintr-un șir se pare. Piesa pare un fel de confesiune muzicală despre el și implicit despre muzica lui. Cindy Lauper, Elton John si Talk Talk au fost implicați- vag 😋 – în prima piesă. Un synth pop/punk  eclectic cu versuri care ar putea fi și ele confesiuni. Aud oare și un shadow voice? D-abia aștept urmatorul episod.

Golan Anima   Băi, mișto. Primul extras de pe următorul lor album promite ceva exquisite. Videoclipul e în sine o realizare. Atemporal, atipic, artistic. Big up!

YellLow Automation test   De un an nu mai scoseseră nimic, dar se pare că pregateau o schimbare de sound. Un late 90’s remasterizat care te face să te bagi la dans. 😉 Funk soul electrificat cu un clip foarte colorat și cu un intro interesant. Unde ați mai văzut mișcările alea 😜?

Alira MunUnivers   Piesa a mai fost în sacoșă. Ambiental/industrial electronic cu versuri – mă rog, text – în limba română. O combinație rar întâlnită și cu atât mai valoroasă. Acum are și clip, filmat în întregime în Timișoara. Nu știm dacă înainte sau în perioada asta, dar din ce văd se potrivește exact cu atmosfera zilelor pe care le experimentăm. Iar mesajul piesei e atât de universal încât o s-o puteți asculta și peste ani.

To the South, BluebirdLittle Life    Vă scriam despre minunea asta sensibilă de album – Soft Tissues – apărută în Cluj și vă mai ziceam despre Little Life că e piesa cu cel mai mare potențial de viralizare ( nu mă crezi? citește aici 😉). Puneți căștile, retrage-te în colțul tău liniștit și privește-l. Trimite-mi gândurile tale după.

Ana ComanVictoria (cover Timpuri Noi)  O piesă e cu atât mai valoroasă cu cât primește mai multe coveruri și reinterpretări, e cu atât mai puternică cu cât mesajul rămâne actual și după aproape 30 de ani. Din izolarea zilelor astea Ana și Dan Minel  Stoica ne-o readuc aminte simplu, no distors, doar clape și voce. Poate acum ne intră mai bine în cap? Simți vreo schimbare?

iTheBandFreedom   Premieră!! Chitara de la Sunet Fin ( dacă e vreo schimbare, mea culpa), Dragoș Anghel, ne dă prima piesă din proiectul său solo/one man band, iTheBand. Habar n-aveam de calitățile lui vocale. Se mulează bine pe electro-popul  pe care ni-l propune. De ținut un ochi pe proiect 😉

Pfffoai! Mă dor brațele de la ditamai sacoșa. Și mai am una la fel, dar v-o dau după ce scap de febra musculară 🤣

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s