Gazeta de covid – Suburbia 11

Am skapat un pic la Sibiu prin Suburbia11 să vă aduc vești și de la ei. Vorbăreți mai sunt. Cecheraut 😜!

suburbia 111

Io : Tutto bene, all good?

Suburbia11: Da’ de unde! Înainte să înceapă Sărbătoarea Covidului eram mândri de cel mai plin calendar de vară pe care l-am fi avut până acuma. Nici nu mai știam cum să le explicăm prietenelor noastre că ne vedem un pic în aprilie și pe urmă ar fi putut să ne scoată lejer de la întreținere până pe la sfârșit de septembrie. Ne-am fi întors acasă bronzați, plini de bani și glorie. That ship has sailed, acum ne-am găsit fiecare minim 1 hobby nou la care nu ne prea pricepem și ne perpelim de dor să cântăm și altcuiva decât animalelor din casă (deja terorizate).

La nivel individual, raportăm în exclusivitate următoarele simptome: Dragoș face de trei ori mai multe drumuri la magazin după bere ca de obicei și s-a apucat de editare video. Blink se sacrifică zilnic pe altarul pandemiei făcând livrări de mâncare. Alex se află de 6 săptămâni în izolare la domiciliu cu doamnele din viața lui. Claudiu se specializează în rețete de paste și reușește cu eroism să nu dea spre adopție câinele mic și agitat cu care e izolat în casă. Sanyi a suferit un accident ”de buză” prin cădere de pe bicicletă și nu-și mai poate enerva vecinii cu trompeta, dar ca să nu-i obișnuiască cu binele s-a apucat de tâmplărie și suplinește cu zgomotul de flex.

 

Io: Ați mai apucat să vă conectați, să dați o repetiție chiar și pe skype/zoom?suburbia112

Suburbia11: Da, de multe ori, și NU NE IESE! Din atâtea soluții de conferință, niciuna nu trece testul cântatului live. Am făcut o încercare într-o seară live pe facebook, ne-a luat valul, NOI ne-am distrat. Publicul a fost de treabă, nu ne-a zis că ne auzeam doar unul o dată, și când am ascultat ne-a venit să plângem. Și chiar ne-am străduit, Sanyi a ajuns chiar să-și ducă toate sculele în pod, noaptea pe beznă, ca să prindă niște semnal mai proaspăt din router.

Ne-am resemnat și nu mai încercăm să facem repetiții, în schimb folosim puterea tehnologiei pentru a bea o bere împreună aproape în fiecare seară. Câteodată se prelungește până dimineața, așa cum am fi făcut și dacă eram în aceeași casă. Mai puține vase de spălat, mai multă filozofie de pahar 🤣.

 

 

Io: Ce vi se pare cel mai greu în perioada asta din punct de vedere al vieții de trupă?

Suburbia11: Norocul nostru că nu făceam bani din asta, că ăia cred că ne-ar fi lipsit 😂. Așa că cel mai tare ne lipsesc, normal, CONCERTELE. E ca un roller-coaster toată izolarea asta vine cu ups&downs. Într-o zi ești mega fericit că ți-ai pus sortat șoșetele pe culori, în următoarea îți dai seama că mai bine le arunci că oricum n-o să le mai folosești niciodată 😊.

Ce mai, viața era bună și ușoară înainte, nu ne putem plânge că ne-ar bate Șefu’ Ăl Bărbos. Era fain, era veselie, în fiecare săptămână vedeam alt oraș și alți oameni. În principiu asta e greu, că nu mai e, și că nu ne mai întâlnim unii cu alții și cu oamenii faini care veneau la concerte. Dar sperăm că o să treacă la un moment dat și mai sperăm și că lumea nu o să uite că-i fain să dansezi și cu alți oameni, nu doar singur în sufragerie, cu lacrimi pe obraz și ochii în telefon.

20200221_2303482133019742.jpg

 

Io: Iese vreo piesă sau album din covidia asta?

Suburbia11: Nu știm exact cum s-a întâmplat, dar DA! Am început acum 5 săptămâni să ne dăm leapșa live pe facebook în fiecare seară cu câte un beat și la sfârșitul fiecărei săptămâni am transformat goblenul ăsta de sunete în câte o piesă. I-am spus Suburbia Challenge și ne-am ținut de ea, n-am ratat nicio zi, și până acum avem 5 piese compuse așa în văzul lumii. Ieri am început-o pe a 6-a, și după ce ieșim din bârloguri o să le prelucrăm și o să facem din ele ceva frumos și dansant. Fudulia-i păcat mare, da’ suntem chiar mândri de ce a ieșit! Sperăm că toți oamenii ăia care ne-au spus că sună bine nu au vrut doar să fie drăguți și să nu ne rănească sentimentele.

Io: Care ar fi primul lucru pe care vreți să-l faceți ca trupă dupa ce ne liberăm?

Suburbia11: Păi noi ne-am dori o fugă în Vamă, oricât de neoriginal sună. Dar no, nu o să se poată, din câte am înțeles 🙂. Ne arde buza să cântăm și să-i vedem pe alții cum cântă. O să-i iubim de trei ori mai tare pe fiecare din muzicienii pe care îi admirăm și/sau cu care suntem prieteni. Primul lucru pe care o să îl facem o să fie să fugim să îi vedem pe unde va fi posibil și (dacă ne lasă) să-i luăm în brațe! Cu mănuși și mască, ofcors. 🙂

Io: Cum vedeți scena muzicală la revenire?

Suburbia11: Vrem nu vrem, o luăm de la capăt, dar nu de unde am lăsat-o. Suntem cu toții împreună în asta, artiști, localuri, organizatori, și e greu pentru toată lumea. Dar era faină gașca asta înainte, faină și probabil și mai empatică va fi și după. Cum am zis și la început, norocul nostru (și al majorității din care e compusă această scenă) e că nu o făceam nici înainte pentru bani. O să ne ajutăm și susținem unii pe alții, și va fi bine. Ne-am dat cu toții un restart la ”stația de lucru” 🙂.

Io: Un mesaj pentru fani, prieteni, dujmani?

Suburbia11: Iubiți-o pe Mona! She’s a classy and clean lady!

 

Ia uite fix înainte de covidie ce ne dădeau. Cam așa era viața lor, King of the dance!!

 

No, amu merem la Cluuuuj 😜

suburbia 111

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s