Gazeta de covid – Narcis Axinte / Tourette Roullette, Mr.Jurjak, Harlequin Jack, Jackie Vegas

Ce mi-am zis eu!? Ia să optimizez eu treaba că tot mă ocup cu asta așa că l-am întrebat pe Narcis Axinte ce mai face și așa am aflat de fapt ce se întâmplă cu o parte din proiectele în care-și bagă chitara, vocea și talentu’ 😉

na1

 

Io : Tutto bene, all good?
N.A. : Toate ok, mai puțin că ni s-au cam dat peste cap planurile, dar ne descurcăm. Trebuia să scoatem EP cu Tourette Roulette, să filmăm două-trei videoclipuri și să ne pregătim pentru câteva concerte la vară. Dar profităm de ocazie și am zis să transformăm EP-ul într-un album dacă tot stăm degeaba. Cu Jurjak aveam lansare de album care era 90% gata, dar între timp au mai apărut piese. În rest, toate bune la noi pe baricade. La voi?

Io: Ați mai apucat să vă conectați, să dați o repetiție chiar și pe skype/zoom?
N.A. : Cu Jurjak am reușit să încropim o repetiție-două înainte de concertul online de la Qreator, de pe 23 aprilie. Cu Tourette Roulette urmează să ne vedem săptămânile ce urmează să ne pregătim pentru un concert, tot online, care va avea loc spre sfârșitul lunii mai. În general mai greu cu repetatul și cu întâlnitul în persoană. Ne sunăm în general destul de des audio/video și ținem legătura aproape zilnic de când a început treaba.

na2

Io: Ce vi se pare cel mai greu în perioada asta din punct de vedere al vieții de trupă?
N.A. : Faptul că nu mai avem concerte și deplasări, mai ales că în ultimii 3-4 ani am început să concertăm foarte mult prin toată țara și intrasem într-un anumit ritm. Cu toate că la un moment dat în timpul turneelor ne gândeam că ar merge o pauză, așa, mai lungă, să ne revenim, acum că ne-am luat pauza și ne-am revenit, încercăm să ne păstrăm spiritul creativ.

 

Io: Iese vreo piesă sau album din covidia asta?
N.A. : EP-ul Striptease Kebab de la Tourette Roulette se transformă în album full-lenght. Am scos deja primul single – Motorina – și urmează încă vreo 2-3. Albumul de la Jurjak, dacă o ține tot așa, se va transforma în album dublu. De când am intrat în carantină au mai aparut încă vreo cinci piese. Eu încerc să profit de ocazie să termin din piesele pentru proiectul meu CLONA, la care tot lucrez on-off de vreo câțiva ani și pe care am tot încercat să-l definitivez și să-i gasesc o formulă. De cele mai multe ori a fost o problemă de timing/logistică pentru că tot aveam concerte, deplasări și nu îmi găseam niciodată timp și resurse. Am strâns deja vreo 17 melodii și rămâne să aleg din ele pentru un viitor material discografic. Din fericire, m-a prins pandemia când tocmai ce terminam home-studio-ul la care lucram de vreo 2-3 ani și am cam tot ce îmi trebuie să pot să lucrez acasă liniștit. Pe lângă toate astea m-am apucat să învăț să cânt la pian și să cochetez cu ideea de mix și master atât pentru mine cât și pentru prieteni.

 

Io: Care ar fi primul lucru pe care vreți să-l faceți ca trupă dupa ce ne liberăm?
N.A. : Concerte! Clar! Asta dacă avem cum să le ținem desigur. Se vor găsi soluții, nu îmi fac griji. Dar momentan cel mai important este să rămânem sănătoși pentru a le putea susține. Pe lângă asta mi-e dor să ne vedem toată gașca, să facem scandal, să mergem cu duba prin țară și să ne vedem mai mulți într-un loc ca pe vremuri chiar și la șpriț doar.

na3

Io: Cum vedeți scena muzicală la revenire?
N.A. : Un lucru e clar, va fi o explozie de muzică nouă și va fi debandadă. O să aveți nevoie de multă energie și va trebui să vă planificați super să mergeți la toate concertele! Crede-mă, toate or să merite pentru că toți vom da ce-i mai bun și cu foamea asta pe care o avem pentru cântat vor ieși extraordinar. Pe lângă muzică, aceste concerte erau și un mod de a aduce lumea împreună ceea ce cred că este lucrul de care ne este dor tuturor. Beware!

Io: Un mesaj pentru fani, prieteni, dujmani?

N.A. : Ne e dor de voi, dar stați liniștiți că ne întoarcem, iar cuptoarele sunt încinse deja cu multă muzică nouă. Ne e dor să fim împreună și să facem magie împreună. Ne e dor să bem câte un pahar, să avem discuții despre toate tâmpeniile și să ne povestim care pe unde a mai fost și ce a făcut. Până una-alta trebuie neapărat să avem grijă de noi și să încercam să ne păstrăm sănătatea cât de mult se poate.

Spălați-vă pe mâini și stay safe! Aveți grijă de voi și de ai voștri! Cu cât suntem mai responsabili acum, cu atât va fi timpul mai scurt până când ne vom revedea face to face. Între timp ascultați muzica pe care o scoatem în perioada asta, distribuiți-o, reacționați la ea! Înseamnă mult de tot pentru noi în perioada asta! Ne ține vigilenți și creativi și ne dă speranță! Pace tuturor!

 

Și la final vă las cea mai recentă piesă Tourette RouletteMotorina – despre care găsiți ceva vorbe în Sacoșa cu prospături 😉

 

Următoarea oprire e pe muzică electronică. Stai tunat 😜.

PS: Foto credit – Ilinca Popescu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s