Gazeta de covid – NEON

NEON, Una din ultimele trupe cu live show pentru mine înainte de covid. M-a spart concertul lor cu un final exploziv ( vezi aici ce scriam atunci ). Oare le-a mai răms ceva din energia luată din sală? Mie mi-a mai ramas ceva 😉.

img_20200227_212052_857845664137.jpg

Io : Tutto bene, all good?

NEON: Salut, Răzvan / CriticEyez. Toate bune deocamdată. Cum zice italianul, tutto aposto, niente en ordine! 😊. Am resimțit foarte bine izolarea, mai ales în prima perioadă. Lipsa deadline-urilor a fost un motiv de bucurie, semn că poți realiza lucruri în propriul ritm. Deși lucrăm bine sub presiune, această oprire în loc a lumii a fost o gură de aer proaspăt.

Io: Ați mai apucat să vă conectați, să dați o repetiție chiar și pe skype/zoom?

NEON: Ne-am conectat telefonic, și mai nou pe video, lucru pe care nu l-am făcut până acum. Am discutat despre ce să facem în această perioadă și, deși pare că lunile astea sunt propice pentru on-line, nu am făcut multe lucruri vizibile în direcția asta.

Io: Ce vi se pare cel mai greu în perioada asta din punct de vedere al vieții de trupă?

NEON: Faptul că nu putem să ne vedem este cel mai mare impediment. Noi lucrăm foarte bine împreună și din această cauză lipsa conexiunii pe bune a generat o ușoară distanțare, dar care are și părți bune, în situația în care nu am mai avut o pauză de foarte mult timp.

neon2

Io: Iese vreo piesă sau album din covidia asta? 

NEON: Momentan noi nu am terminat albumul, pe care l-am lansat la Expirat pe 27 februarie. Mai avem de lucrat la masterizarea materialului, iar consecința pandemiei și a clustrării ăsteia a fost că nu am putut să ne întâlnim cu Dragoș Nichifor (Grasu XXL) pentru finalizarea albumului. Unul dintre lucrurile bune este că lucrăm la finalizarea primului albumul pentru BLAAKE, pe care o producem, și la o serie de remixuri pentru alte proiecte.

Io: Care ar fi primul lucru pe care vreți să-l faceți ca trupă dupa ce ne liberăm?

NEON: Să ne întâlnim și să bem o cafea împreună. Apoi să continuăm să lucrăm la lucrurile despre care am vorbit mai sus.

Io: Cum vedeți scena muzicală la revenire?

NEON: Scena muzicală nu va dispărea niciodată, iar ăsta este un gând bun. Chiar dacă on-line-ul a funcționat o perioadă ca substitut și suport psihic în toată perioada asta de izolare și lipsuri,credem că oamenii vor avea întotdeauna nevoie de relația asta nemijlocită dintre arist, creația sa – în cazul nostru, muzica, și experiența ei directă. Astfel, nu ne facem griji, sănătoși să fim și inspirați să putem lucra mai departe! Credem că evenimentele mici ne avantajează deocamdată, deoarece credem că sunt primele care vor fi posibile în urma ridicării sancțiunilor.

Io: Un mesaj pentru fani, prieteni, dujmani?

NEON: Să rămânem echilibrați în tot ceea ce facem, să ne bucurăm de ceea ce trăim și avem, și să ne vedem cu bine în normalitate, oricare va fi ea de acum înainte. N-avem dușmani, așa că: all the love!

Și aici nebunia de Somebody din Expirat cu 9 oameni pe scenă!!

Urmează un intermezzo la gazetă cu un actor. Bine, eu l-am cunoscut pe scenă ca vocalist 🤣… Guess who?

img_20200227_212052_857845664137.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s