Sacoșa cu prospături #156

freedom

 

 

Prima sacoșă după închisoarea urgenței. Sper să mai găsesc pe cineva on-line 🤣🤣🤣

Dor MăruntNimic nu e la fel    Responsabilii cu indie pop retroficat din familia Stray Lights ne trimit gânduri din Bucovina cea eternă. Ce contrast între refen, Nimic nu e la fel azi, și imaginile din clip, pline de o eternitate parcă rămasă neschimbată. Îmi aduc aminte de a-ha, poate cu ceva mai mult distors.

 

+SHE+DOINA ( Maria is here)    Rămânem cumva în zonă. Eternul folclor utilizat iar și iar în forme care mai de care mai neașteptate. Un alt contrast între imaginea avangardistă a Corinei Sucarov și alegerea ei, o piesă din repertoriul Mariei Tănase, Bade, din dragostea noastră. Folktronică de 8 minute în care ne arată ce voce are. De remarcat și clipul care probabil ar șoca un iubitor de folclor, dar care ne arată că arta are moduri nelimitate de a împacheta mesaje vechi de când lumea. Chapeau!

 

 

Dl DaniȘi       După mini proiectul de remake David Bowie, Dani Ionescu, vocalul de la D-L Goe sau Tomi din serialul Profu‘ ne dă semnalul că are și un proiect muzical solo. Deocamdată în zona blues folk, dar cu acelasi filon de inspirație a versurilor din inepuizabila sursă a relațiilor atât de complicate dintre el si ea. Catchy refrenul. Mișto ideea clipului, filmat pe covidie într-un intrând de pe Buzești. Bring us more!!

 

 

 

eniKeni – Out of mind  John Ciurea și Tavi Scurtu scot nebunia asta de piesă. I-am trimis-o lui Călin unul din DJ de pe la noi în care am încredere pe zona de electronică și mi-a zis din prima că o cumpără și-i caută un loc de cinste în playlistul primului party de Brutus din Control. Așa că dați-i play de pe acum să se audă-n difuzoare!

 

 

Valentin Popescu Vis   Pe final de lockdown una din chitarările din Implant Pentru Refuz a fost scoasă din toc și se aude din nou,  de data asta pentru un proiect solo. Eu v-am zis că perioada asta o să ne aducă tot felul de surprize care zăceau din lipsă de timp prin cine știe ce sertare 😉. Linia e cea din IPR. Eu zic să continue.

 

 

Unclaimed WreckageCarbide   Revin cu metalul de motor. Are ușoare urme de rapcore și death-meatal. Kickin’ drums, o chitară solo interesantă, poate ar trebui utilizată mai mult. Bun așa 🤘!

 

 

We Singing Colors| Brazda lui Novac | Rodion GA | – Stele și Lumini   Băi, chapeau! Cumva e tipic pentru noi, românii, să nu ne prea apreciem geniile, iar Rodion Roșca asta a fost ( uite aici ceva mai multe info). Mult înaintea timpului lui/lor cu ce muzică au lansat, dar uitați rapid și scoși din lada cu amintiri de curând. Au luat-o la pilă cu talent Andrei și Roxana de la We Singing Colors (mai ales pe partea vocală), iar BLN i-a upgradat haina electronică la anii 2020. Piesă ready to dance, aviz DJ-ilor locali, când s-o da drumul la cluburi 😉.

 

Dr Bre & MataleÎn umbra unui vis  Prima piesă a proiectului BreMatale, stand-up melody zic ei. Un podpuriu de versuri din piese românești amestecate meșterit cu un fin umor negru, de covid. Mișto refrenul, pă distors și nervi. Pe mine m-a convins și inovația și cum sună piesa. Aștept cu interes ce mai livrează 😄.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s