Gazeta de covid – Călin

 

Bicicleam, fericit de noile zone pietonale de weekend din București, și nostalgia mi-a îndreptat ghidonul spre clubul din Constantin Mile, nr. 4, aka Control. Acolo, cine cobora agale? DJ-ul care v-a/ne-a umplut de dans serile de Brutus și nu numai, pasionatul creator de atmosferă electrică și electronică, Călin. Hai să vedem cum e perioada asta pentru un DJ, zic, și pac la gazetă 😜!

 

calin2

 

Io : Tutto bene, all good?

Călin: Toate pânzele sus! Pânzele pe timp de zi, desigur. Noaptea a rămas pe orizontala de liniște – pe moment – ceea ce oricum e o proteină foarte ok. Pe termen scurt 😉.

 

Io: Ai mai exersat? Ai mai dat un live pe net?

Călin: Am croșetat pe butoane doar pasiv-podcastian (mixuri pentru Control Club și Radio Guerrilla) însă pentru live, după chelia-mi umilă, ar trebui un setup mai consistent din punct de vedere audio, video, tech și conținut (necenzurat de diferiți boți, nanoboți și idioboți).

 

 

Io: Ce ți se pare cel mai greu în perioada asta din punct de vedere al vieții de DJ?

Călin: Aici nu sunt eu cel mai bun exponat deoarece DJ-ingul pentru mine este un al doilea job, cu acte si taxe în regulă. Așa că, la nivel personal dar obiectiv, tot acest calm este o perioadă bună, pe când subiectiv abia aștept ca hora hertzilor să se întoarcă – atât ca DJ, cât și ca participant dansant. Însă pentru cei care au totul aici centrat, pe această verticală de business, intuiesc că este diferit, mai dificil, mai opac ca viitor imediat.

 

calin1

 

 

Io: Iese vreo idee/proiect/concept/rețetă de prăjituri din covidia asta?

Călin: Nimic realizabil, fezabil, rentabil 😉.

Acum par să se ridice și mai sus locațiile open-air cu posibilități diurne de a inunda sunete – cam singura idee mai bipedă, banală de altfel 😉.

 

 

Io: Care ar fi primul lucru pe care vrei să-l faci ca DJ după ce ne liberăm?

Călin: Muzică, sunete, hertzi, live, djing, țopăiala, toate în doze mari.

 

 

Io: Cum vezi scena muzicală/club la revenire?

Călin: Nu cred într-o soluție minune, dar sper că pas cu pas putem avea cele de la punctul anterior- dacă ambalăm rotițele rațiunii și imaginației suprapunând și contextul-frână denumit pandemie.

Un posibil scenariu de decolare ar fi:

1. Terase cu o densitate acceptată, cu DJing și, de ce nu, live-uri care să nu conveargă către dezmăț și dans (dansăm doar din gât și gleznă).

2. O treaptă superioară ar fi evenimente cu sute (spre mia) de oameni in locații open-air. De aici încolo, vizibilitatea e redusă – corona stă pe binoclu.

Cu un noroc biologic, acest virus se va duce în toamnă cu cocorii pe alt multiverse, iar noi vom reveni la nervul ăsta primar numit muzică și adicția față de ea; căci fără nu se poate.

 

 

Io: Un mesaj pentru fani, prieteni, dujmani?

Călin: LOVE & rezistență; sunetul nu dispare!

 

__________________________________________________________

 

Și pe el l-au mâncat degetele de un mix, de data asta unul exclusiv cu piese pe gustul lui din electronica noastră cea de toate zilele. Vi le las aici de pe contul lui de mixcloud. Dați-i play că poate vă găsiți piesa pe acolo 😉

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s