Sacoșa cu prospături #159

Cumva s-a înghesuit ceva melancolie prin sacoșa asta. Nu total, da’ ceva așa, să placă la toată lumea 😜

 

melancolic

 

Electric PoetryScara    Pe Marin  îl urmăresc demult. Covidia a făcut cumva și a adus muzica lui lângă versurile recitate de Vladimir Purdel. Așa s-a născut Electric Poetry. Bine, pe fir s-a mai interpus și un live la Alternative Culture ( vezi aici). Și așa se transformă un vis în realitate. Acum au un proiect interesant. Cer fanilor poezii, din valul contemporan, și ei le dau forma asta chitaro-electronică. Așa e și piesa Scara unde Ana Carablais le-a servit versurile, iar ei au dat bijuteria asta aflată la granița dintre jamm și teatru. Un proiect de care vreau să cred că vom auzi și dincolo de perioada asta.

 

 

Valeria Stoica Gravity   Păstrez vibe-ul romantic/melancolic așa că piesa Valeriei a venit ca servită. M-am oprit în a o mai compara cu artiste de afară. E doar ea. Și, de când am văzut-o pentru prima oară la un Sofar în București, nu mi se pare că s-a schimbat ca apariție, dar a crescut enorm ca artist. O fi girlish stilul ei, dar mă atrage tristețea asumată, împăcată, liniștită.

 

 

pj.loSunăm virusați   Am simțit nevoia să schimb moodul așa că am luat în sacoșă remake-ul pj lo la propria piesă, Sunăm ocupați. Am impresia că am dat de imnul caterincos al covidiei. Dați-i un add la playlistul vostru de party și o să-mi mulțumți după prima petrecere în care vă spargeți capetele și ficatu’ 😜

 

 

Ramin Vahidi –  Uncertainty goes a long way I suppose    Asta e la capitolul “I did not see this comming”. Chitaristul de la The Purple Dandies – chiar, o mai exista? – ne arată că știe și cu synthu’ și cu beatu’. E loc e mai multă complexitate, de mai multe layere, poate încercat și mai power, dar are timp de asta  😉.

 

 

Kirmaier It comes   Da, vine! Vine a doua piesă din proiectul solo Gabriel Kirmaier. O baladă synth pop după sound, dar post-punkish după port. Simplă ca structură audio, dar complexă pe vers. Twisted, nice 😉!

 

 

AXiS Good things     Nice 🤘! Un rock’n’roll interferat de blues cu vibe optimist. Îmi vine să scriu “cine mai ascultă asta în 2020 să dea like” 😜. E realizată în spiritul “& friends” din anii ’90, dar, cumva, mi-a  plăcut și v-o dau și vouă. E lipicioasă. O fi de la mesaj?

 

 

Alex & The Fat PenguinsRai de Farisei   Piesa mea favorită de pe recent lansatul lor album CARDIOSONIC. Alternanțe de pasaje low noise cu cele epice însăilate cu cor de viori și mesajul din lyrics, un fel de deranj printre îngerii debusolați de rugăciunile false ca și cum un virus uman ar fi infectat albul Raiului. Videoclipul e partea a doua a călătoriei îngerului căzut din Rai din N-am Comori.

 

 

cloverfield allie  La intersecția folk de cabană, Dylan și Nirvana MTV Unplugged plus un ciripit de păsărică la special effects apare piesa asta de la ciucanii cloverfield. Bun. O electrificați?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s