Ce facem după corona?

20190921_181855253809358.jpg

 

 Și acum ce ? Reguli peste reguli, distanțare, fobii, ne-am mai schimbat – poate maturizat? – , falimente sau cel puțin zdruncinături financiare, reașezări de prorități și… și mai puneți voi. Ne-am dat seama de fragilitatea unora din lucrurile pe care le luăm “for granted”, iar aici mă refer la latura artistică a existenței noastre. Creatorii de frumos cât și consumatorii acestui produs s-au trezit cu marfa scoasă cumva în afara legii sau supusă la tot felul de ciunțiri. Nu e locul aici să discutăm dacă justificat sau nu, dar așa stau treburile acum, post-corona.

Booon. Cum după focul savanei plantele găsesc cumva forța să reînvie așa cred eu că se va întâmpla și cu pădurea noastră artistică. Își va găsi drumul spre noi.

Onlineul. Da, e ca videochatul pentru sex. Greu să transmită toată emoția ca la un concert real, dar… dar are menirea de a ține antrenat mușchiul artistic atât al artistului cât și al spectatorului. Deci, aviz artiștilor care ignoră zona asta, n-o mai faceți! Înglobați cumva onlineul în planurile voastre, transformați-l în galeria voastra de artă, în scena de rezervă. Mai practic mă gândesc că trupele/cluburile/organizatorii ar putea să ofere posibilitatea ca orice concert să fie transmis și live cu posibilitatea de participare contra unor bilete mai ieftine.

 

s11

foto din super-live-ul online Suburbia11.

 

Support your local bands. Poate acum ne-am dat seama cât de important e asta. Unii artiști trăiesc doar din arta lor. Așa-i de când lumea. Iar artistul local e mai conectat la lumea ta mai mult decât un artist de peste ocean de exemplu. Poate nu-i la fel de trend setter că n-are case de producție cu resurse în spate, dar poate ți se potrivește mai bine ție că împărțiți același fond genetic. Deci mai aruncă o ureche, un ochi și peste ce e pe la noi prin ogradă. Cine știe ce nestemate găsești 😉.

Și dacă ai găsit, arată-i asta! Cumpără-i produsul, fizic sau digital acolo unde se pretează. Are merch? Cu atât mai bine. Ești și cool, intri și într-o familie a fanilor, ajuți și artistul. Win-win-win!

Festivaluri. Mda, anul ăsta e pas la cele mari, deci o oportunitate să le descoperiți pe cele mici sau, aviz organizatorilor neastâmpărați, de a le face versiuni în miniatură, adaptate la regulile post pandemice, dar păstrând vibeul și feelingul. Momente de Ogradă, Folk Rock Fest Piatra Craiului, Vadoo Chill Fest, 3 Smoked Olives. Adăugați și voi în comentarii.

 

20190817_1832531592828327.jpg

 

Da, o perioadă lucrurile vor fi altfel, dar depinde doar de noi să luam mintea cea de pe urma din ea 😉.

One thought on “Ce facem după corona?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s